Een Pop-upmenu Krijgen

Inhoudsopgave:

Een Pop-upmenu Krijgen
Een Pop-upmenu Krijgen

Video: Een Pop-upmenu Krijgen

Video: Een Pop-upmenu Krijgen
Video: Pop-up menu Matlab Gui 2024, Mei
Anonim

Een van de belangrijkste taken die zich voordoen bij het ontwerpen van de interface van grafische toepassingen, is om een maximale gebruikerservaring te garanderen. Dit is de reden waarom de hoofdmenu-items vaak worden gedupliceerd door knoppen op werkbalken, evenals door toetsenbordversnellers. Om in bepaalde situaties de meest voorkomende acties uit te voeren, is het zinvol om een pop-upmenu aan te maken.

Een pop-upmenu krijgen
Een pop-upmenu krijgen

Noodzakelijk

  • - aanvraagproject;
  • - Ontwikkelingshulpmiddelen.

instructies:

Stap 1

Voeg indien mogelijk een menubron toe aan uw app. Hoe u een bron- of menusjabloon maakt, hangt af van het platform en de softwareontwikkelingstool die u gebruikt. Doorgaans hebben IDE's die visuele interface-ontwerptools bevatten ook een menu-editor. Het laden van een menu vanuit bronnen is veel handiger dan het "handmatig" te bouwen door elk element toe te voegen en verder te wijzigen. Daarom is het de moeite waard om van deze mogelijkheid gebruik te maken.

Een pop-upmenu maken
Een pop-upmenu maken

Stap 2

Implementeer een mechanisme om bij te houden of het pop-upmenu wordt weergegeven. Definieer een lijst met gebruikersacties waarin het menu moet worden weergegeven (bijvoorbeeld klikken met de muis, indrukken van een knop op het toetsenbord). Identificeer de interface-elementen waarmee deze acties moeten worden uitgevoerd. Voeg code toe aan de applicatie om gebeurtenissen of berichten van het vereiste type van de geïdentificeerde interface-elementen te onderscheppen. Implementeer de afhandeling van deze gebeurtenissen of berichten op een zodanige manier dat de controle uiteindelijk wordt overgedragen aan een enkele functie of methode van de klasse.

Een pop-upmenu maken
Een pop-upmenu maken

Stap 3

Implementeer een mechanisme voor het weergeven van het pop-upmenu. Voeg in de gebeurtenishandler voor interface-elementen die in de vorige stap zijn gemaakt, de code toe die het menu genereert of laadt uit bronnen. Bepaal de positie op het scherm waar het menu wordt getoond. Neem hiervoor in de regel gewoon de huidige coördinaten van de muiscursor. Voeg code toe om het pop-upmenu op het scherm weer te geven.

Een pop-upmenu maken
Een pop-upmenu maken

Stap 4

Test de applicatie met nieuwe functionaliteit. Bouw het project. Voer het gegenereerde uitvoerbare bestand uit. Volg de stappen die nodig zijn om het pop-upmenu weer te geven. Beheer het uiterlijk op het scherm.

Aanbevolen: