Hoe Muziek Op Te Nemen In Mp3-formaat

Inhoudsopgave:

Hoe Muziek Op Te Nemen In Mp3-formaat
Hoe Muziek Op Te Nemen In Mp3-formaat

Video: Hoe Muziek Op Te Nemen In Mp3-formaat

Video: Hoe Muziek Op Te Nemen In Mp3-formaat
Video: GELUID OPNEMEN || Audacity Tutorial [Nederlands/Dutch] 2024, Mei
Anonim

MP3 is verreweg het meest wijdverbreide en populaire muziekformaat. Het wordt overal gebruikt: in mobiele telefoons, computers, iPods. Muziekschijven worden gebrand om alle muziek te standaardiseren en om te zetten naar MP3-formaat, omdat je met MP3 veel meer muziek kunt opnemen dan met klassiek CDA.

MP3 is het meest voorkomende en populaire muziekformaat
MP3 is het meest voorkomende en populaire muziekformaat

instructies:

Stap 1

MP3-opname kan zowel vanaf een medium - een muziekschijf als vanaf een medium - een lege cd / dvd-schijf worden gedaan. Laten we eerst naar de eerste optie kijken:

U hebt een muziek-cd met meerdere nummers, meestal één album. Plaats de schijf in de cd-rom en start Windows Media Player. WMP is de standaardspeler die bij Windows wordt geleverd. Vrijwel onmiddellijk, na analyse van de schijf, vraagt WMP u om de muziek op uw harde schijf te branden.

De tracklijst van de schijf verschijnt aan de rechterkant en de tabbladen, waaronder het tabblad "Branden". Klik erop en net daaronder, helemaal aan de rechterkant van het scherm, zie je een kleine snelkoppeling in de vorm van een vakje met een vinkje. Selecteer het met de linkermuisknop en selecteer "Extra opname-opties" in het contextmenu dat verschijnt.

Ga in het geopende venster "Opties" naar het tabblad "Muziek rippen van cd". Selecteer in de subsectie "Rip CD-instelling" het MP3-formaat in het vervolgkeuzemenu. Iets lager stel je met de slider de gewenste geluidskwaliteit in. Het beste geluid wordt geleverd met een geluidskwaliteit van 320 Kbps. Klik op "Toepassen" en vervolgens op "OK" en ga terug naar de rechterkant van de speler, waar de tracklijst van de muziekschijf wordt weergegeven, om de opname naar de harde schijf te starten.

Stap 2

De tweede optie is om muziek van de harde schijf naar cd / dvd te branden, met behoud van het MP3-formaat. MP3 kan audio coderen naar zijn digitale VBR-formaat met variabele geluidskwaliteit, die helaas met verlies kan worden gecodeerd wanneer opgenomen met standaard Windows-software. Met andere woorden, sommige nummers worden gewoon niet afgespeeld op de speler, telefoon of andere apparaten.

Om dit te voorkomen, gebruikt u een programma voor het branden van schijven - Nero of Ashampoo. Elk van deze programma's heeft een sectie "MP3-schijf branden". Selecteer deze sectie en specificeer in het venster dat verschijnt de mappen met muziek- of MP3-bestanden die u op schijf wilt branden. Geef bij het kiezen van een schrijfsnelheid de laagste snelheid op, bijvoorbeeld 2X of 4X. Zo voorkom je schade aan je audiobestanden.

Aanbevolen: