Hoe Tekst In Een Word Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst In Een Word Te Veranderen
Hoe Tekst In Een Word Te Veranderen

Video: Hoe Tekst In Een Word Te Veranderen

Video: Hoe Tekst In Een Word Te Veranderen
Video: How to Rotate Text in Microsoft Word 2016. Three ways to rotate a text. How do you create a text box 2024, Mei
Anonim

Het gebruik van een teksteditor Word maakt het werken met documenten eenvoudig en plezierig. Het is bijvoorbeeld niet moeilijk om de reeds getypte tekst te wijzigen zonder deze opnieuw te typen.

Hoe tekst in een Word te veranderen
Hoe tekst in een Word te veranderen

instructies:

Stap 1

Als u een woord in de tekst moet vervangen, moet u de cursor over dit woord bewegen en het selecteren door te dubbelklikken op de linkermuisknop. Daarna kunt u in plaats van het gemarkeerde woord typen wat u nodig hebt. Als u alleen een woord wilt verwijderen, drukt u op de spatiebalk nadat u het met de muis hebt geselecteerd.

Stap 2

Doe hetzelfde als u een deel van de tekst moet verwijderen of wijzigen, alleen in dit geval wordt de benodigde alinea of het fragment ervan geselecteerd door erover te bewegen en de linkermuisknop ingedrukt te houden totdat alle te vervangen tekst is geselecteerd. Vervolgens wordt het noodzakelijke bedrukt of het overbodige verwijderd.

Stap 3

Nadat u de bovenstaande techniek hebt voltooid, kunt u niet alleen nieuwe tekst typen, maar ook andere wijzigingen aanbrengen in de tekst of delen ervan. In dit geval, nadat u het benodigde fragment met de muis hebt geselecteerd, zoals hierboven beschreven, drukt u op de rechtermuisknop. Hierdoor opent zich een venster op het scherm waarin u de acties kunt selecteren die u met dit deel van de tekst wilt uitvoeren. U kunt het verwijderen, naar het klembord kopiëren, de lettergrootte en -stijl wijzigen, het fragment converteren naar een lijst met opsommingstekens of nummers, en meer.

Stap 4

Om een eerder gekopieerd fragment in de tekst in te voegen, moet u de cursor op de plaats plaatsen waar u een weddenschap wilt plaatsen, op de rechtermuisknop drukken en het tabblad "plakken" selecteren in het menu dat wordt geopend.

Stap 5

Als u enkele letters van de tekst moet vervangen door hoofdletters, hoeft u de tekst niet opnieuw af te drukken. Het is voldoende om het gewenste fragment te selecteren met de linkermuisknop en vervolgens op de werkbalk bovenaan (op het tabblad "Hoofd") de knop "Registreren" te vinden (deze toont hoofdletters en kleine letters naast elkaar) en selecteer " Alle hoofdletters" in de vervolgkeuzelijst.

Stap 6

Daarnaast kunt u met behulp van deze lijst andere functies selecteren, bijvoorbeeld "Begin met hoofdletters" - in dit geval beginnen alle afgedrukte woorden met hoofdletters, of "Hoofdletters wijzigen" - in dit geval alle letters van het geselecteerde fragment verandert, hoofdletters worden kleine letters en vice versa. Als u "Als in zinnen" selecteert, worden de eerste letters van de geselecteerde zinnen met een hoofdletter geschreven. Als u de functie "Alle kleine letters" selecteert, worden alle letters in de selectie kleine letters.

Stap 7

Als de tekst in de tabel is afgedrukt, kunt u de richting wijzigen door met de linkermuisknop de tekst in een of meerdere cellen te selecteren en vervolgens, door op de rechtermuisknop te drukken, het item "Tekstrichting" in het contextmenu te selecteren en geef de gewenste richting aan: van onder naar boven, van boven naar beneden of van links naar rechts.

Aanbevolen: