Hoe Versleuteling Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Versleuteling Uit Te Schakelen
Hoe Versleuteling Uit Te Schakelen

Video: Hoe Versleuteling Uit Te Schakelen

Video: Hoe Versleuteling Uit Te Schakelen
Video: Stop FileVault Encryption Process 2024, Mei
Anonim

In moderne versies van Windows zijn er twee standaardmanieren om gegevens te beveiligen door middel van codering: via een speciaal BitLocker-onderdeel van het besturingssysteem of met behulp van het coderingsbestandssysteem EFS. De eerste optie is alleen beschikbaar voor gebruikers van sommige versies van Windows 7 en de tweede wordt gebruikt in alle releases van deze Windows-lijn.

Encryptie uitschakelen?
Encryptie uitschakelen?

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Als u het Windows 7-besturingssysteem BitLocker gebruikt om gegevens op uw schijf te coderen, gebruikt u een van de applets van het Configuratiescherm om deze uit te schakelen. Voordat u het start, plaatst u een schijf of sluit u een flashstation aan als we het hebben over het uitschakelen van codering van verwisselbare media. Start vervolgens het "Configuratiescherm" door het juiste item in het hoofdmenu van het besturingssysteem te selecteren en ga naar het gedeelte "Systeem en beveiliging". Zoek de BitLocker Drive Encryption-link in de lange lijst en klik erop.

Stap 2

Het geopende appletvenster bevat een lijst met computeropslagmedia, verdeeld in twee secties. Het bovenste gedeelte verwijst naar harde schijven, terwijl het onderste gedeelte BitLocker To Go heeft als ondertitel en een lijst met verwisselbare media bevat. Het stationspictogram in elke rij van de lijst heeft het label "Aan" of "Uit" om aan te geven of BitLocker deze media al dan niet versleutelt.

Stap 3

Om BitLocker tijdelijk te stoppen, klikt u op de link "Beveiliging pauzeren" in de rij van de gewenste schijf en bevestigt u de opdracht in het dialoogvenster dat verschijnt. Om de beveiliging volledig uit te schakelen, klikt u op de link "BitLocker uitschakelen" en vervolgens op "Decodeer schijf" om het gebruik van de gegevens mogelijk te maken na het uitschakelen van deze functie.

Stap 4

Als het speciale bestandssysteem EFS is gebruikt om gegevens te coderen, moet dit worden uitgeschakeld in de eigenschappen van het bestand of de map. Om dit te doen, start u de Windows-bestandsbeheerder - klik met de rechtermuisknop op de knop "Start" en selecteer "Open Explorer" in het contextmenu.

Stap 5

Navigeer naar de map met het gewenste bestand en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het contextmenu het item "Eigenschappen" en wanneer het instellingenvenster wordt geopend, klikt u op de knop "Overig".

Stap 6

Schakel in het nieuwe venster Geavanceerde kenmerken het selectievakje Inhoud versleutelen voor bescherming uit en klik op OK. Klik in het venster met bestandseigenschappen ook op de knop OK en de bestandscodering wordt uitgeschakeld.

Aanbevolen: