Hoe U De Grootte Van Uw Presentatie Kunt Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe U De Grootte Van Uw Presentatie Kunt Verkleinen
Hoe U De Grootte Van Uw Presentatie Kunt Verkleinen

Video: Hoe U De Grootte Van Uw Presentatie Kunt Verkleinen

Video: Hoe U De Grootte Van Uw Presentatie Kunt Verkleinen
Video: Aeres: Powerpointbestand verkleinen 2024, Mei
Anonim

Bij het maken van een presentatie denkt bijna iedereen niet na over de uiteindelijke grootte van de definitieve versie. Als gevolg hiervan moet u de afbeeldingen uit de presentatie opnieuw sorteren om hun formaat te verkleinen. U kunt ook andere methoden gebruiken, maar in de regel nemen afbeeldingen het grootste deel van de schijfruimte in de presentatie in beslag.

Hoe u de grootte van uw presentatie kunt verkleinen
Hoe u de grootte van uw presentatie kunt verkleinen

Noodzakelijk

Microsoft PowerPoint-software

instructies:

Stap 1

De nieuwste versies van dit programma hebben een automatische beeldcompressiefunctie. Deze functie geeft slechts een lichte compressie. Als een persoon een presentatie maakt in een eerdere versie van PowerPoint, is deze functie er niet, hoogstwaarschijnlijk zal hij de nieuwe versie niet installeren alleen om het gewicht van de afbeeldingen te verminderen. Compressie kan als volgt worden uitgevoerd: klik op het menu "Bestand", in de lijst die wordt geopend, selecteer het item "Opslaan als". Klik in het geopende venster op de knop "Service" en vink vervolgens het vakje naast het item "Afbeeldingen comprimeren" aan.

Stap 2

U kunt hulpprogramma's van derden gebruiken om het volume van uw presentatie te comprimeren, zoals NXPowerLite. Deze software werkt met alle besturingssysteemplatforms en ondersteunt elke versie van presentatiebestanden, inclusief de meest recente. Omdat het programma is multifunctioneel, het is een betaald hulpprogramma. Maar als u dit programma slechts twee of drie dozijn keer moet gebruiken, kunt u de proefperiode gebruiken.

Stap 3

Voer het programma uit, selecteer de interfacetaal, helaas is er geen Russische lokalisatie, dus selecteer Engels. Ga dan naar de programma-instellingen. In het compressieverhoudingsblok is het wenselijk om de waarde in te stellen op Aangepaste compressie. Hier kunt u het bijsnijden van afbeeldingen toestaan (snijdt afbeeldingen die verder gaan dan het schermframe), het formaat wijzigen van afbeeldingen toestaan (verkleint de grootte van afbeeldingen zodat ze op het schermformaat passen) en JPEG-compressie toestaan (comprimeert alle jpeg-afbeeldingen).

Stap 4

Met dit programma kunt u ook alle modules die in de presentatie zijn ingebouwd, hercoderen en vervangen door vergelijkbare afbeeldingen. Na een dergelijke codering kunnen modules niet worden bewerkt. Met de maximale compressie-instellingen ingesteld, kan de compressie van het presentatiebestand 55% bereiken, wat meer dan de helft is.

Stap 5

Nadat alle instellingen zijn ingesteld, moet het programma nog worden uitgevoerd en na een tijdje verschijnt er een klein venster op het scherm met een bericht over de voltooiing van de bewerking om de presentatie te verminderen. Dit venster toont de bestandsgroottes voor en na de optimalisatie, evenals de mate van compressie.

Aanbevolen: