Hoe Schrijf Je Je Eerste Programma?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Je Eerste Programma?
Hoe Schrijf Je Je Eerste Programma?

Video: Hoe Schrijf Je Je Eerste Programma?

Video: Hoe Schrijf Je Je Eerste Programma?
Video: HOW TO PROGRAM - Getting Started! 2024, Mei
Anonim

Programmeren is een van de belangrijkste beroepen van onze tijd. Dit gebeurde grotendeels vanwege het feit dat digitale technologieën in het algemeen en computers in het bijzonder dicht bij het dagelijks leven zijn gekomen, daarom is het hebben van basisprogrammeervaardigheden voor veel gebruikers een volkomen begrijpelijke wens.

Hoe schrijf je je eerste programma?
Hoe schrijf je je eerste programma?

instructies:

Stap 1

Evalueer uw behoeften. Na de eerste les kunt u het eerste programma in elke taal schrijven: op een klassieke manier wordt het opschrift "Hello, World!" weergegeven. Heb je echter zo'n programma nodig en zijn dergelijke vaardigheden voldoende? Allereerst moet u beslissen wat u van uzelf wilt: zelf de benodigde software kunnen schrijven of de principes van de technologie als geheel kennen? Het is ook belangrijk omdat het u zal helpen kiezen in welke taal u uw eerste programma wilt schrijven. Voor kleine behoeften is Pascal of Basis voldoende, maar heb je plannen voor de lange termijn, dan moet je aan C++ denken.

Stap 2

Koop of download de For Dummies-serie van internet. Natuurlijk kan er andere literatuur voor in de plaats zijn, maar de voorgestelde producten zijn het gemakkelijkst te begrijpen en nuttig om te leren. Hun pluspunt is dat je de studie van de theorie voortdurend zult combineren met het gebruik ervan in de praktijk, waardoor je voortdurend nieuwe vaardigheden zult toepassen; en het snel genoeg schrijven van je eerste eigen programma is een goede stimulans voor vervolgstudies.

Stap 3

Leer de principes van het schrijven van algoritmen. Dit is een basisvaardigheid van elke programmeur en alle digitale technologieën zijn er tegenwoordig op gebouwd. Een algoritme is een opeenvolging van opdrachten die tijdens de werking moeten worden uitgevoerd, en als het algoritme een afkorting is voor een eenvoudig programma, dan kun je eenvoudigweg geen echt complex proces beschrijven zonder eerst een algoritme te compileren. Voor schrijven zijn er principes die uniform zijn voor alle talen, dus alle programmeerlessen moeten worden gestart met de studie van algoritmen.

Stap 4

Leer de basisregels van de taal. Eigenlijk wordt de 'taal' van programmeren zo genoemd omdat het informatie (algoritme) overbrengt via bepaalde regels en woorden, zoals elke menselijke taal. Om je eerste programma te schrijven, heb je alleen basiskennis van de regels van "syntaxis" nodig: in C++ begint een programma bijvoorbeeld met "void main {"; na elke regel wordt een puntkomma geplaatst en aan het einde moet u "return 0; } ".

Aanbevolen: