Hoe Zet Je Geen Nummer Op De Eerste Pagina?

Inhoudsopgave:

Hoe Zet Je Geen Nummer Op De Eerste Pagina?
Hoe Zet Je Geen Nummer Op De Eerste Pagina?

Video: Hoe Zet Je Geen Nummer Op De Eerste Pagina?

Video: Hoe Zet Je Geen Nummer Op De Eerste Pagina?
Video: paginanummer vanaf de Inleiding 2024, Mei
Anonim

Bij het typen van omvangrijke tekst verspreid over meerdere pagina's, is het moeilijk om zonder bladnummers te komen. In dit geval moet u het menu "Invoegen" gebruiken, waarmee u het document correct kunt "configureren".

Hoe zet je geen nummer op de eerste pagina?
Hoe zet je geen nummer op de eerste pagina?

Noodzakelijk

een tekstdocument in Microsoft Word-formaat

instructies:

Stap 1

Paginering toevoegen is helemaal niet moeilijk. Om dit te doen, moet u eerst het document openen dat moet worden bewerkt. Zoek vervolgens in het bovenste werkpaneel - de werkbalk - het menu "Invoegen".

Stap 2

Klik op deze knop en selecteer de optie "Paginanummers". In het volgende venster dat wordt geopend, wordt u gevraagd om de documentweergave aan te passen. Om dit te doen, moet u de positie van de nummering markeren: onderaan de pagina of bovenaan.

Stap 3

Selecteer in de kolom "Uitlijning" de methode van documentuitlijning uit de aangeboden opties: naar rechts, naar links, vanuit het midden, binnen, buiten.

Stap 4

Bovendien biedt Microsoft Word een geweldige mogelijkheid om voor elk document het meest geschikte nummeringsformaat te specificeren. Alle beschikbare opties kunnen worden bekeken in het vervolgkeuzevenster in de kolom "Getalnotatie" van de sectie "Formaat".

Stap 5

Hier kunt u andere even belangrijke parameters voor uw document configureren, zoals het opnemen van het hoofdstuknummer en het scheidingsteken.

Stap 6

Als de eerste pagina de titelpagina is en geen nummering nodig heeft, kunt u het nummer dat het nummer aangeeft, verwijderen. In dit geval zal het tweede blad het nummer "2" bevatten en dan in volgorde.

Stap 7

Om het nummer op de eerste pagina te verwijderen, gaat u vanuit het gedeelte Paginanummers van het menu Invoegen naar het bewerkingsvenster. Zoek de derde regel - "Geef het nummer op de eerste pagina aan" - en schakel het selectievakje ernaast uit.

Stap 8

Als je al een document met genummerde pagina's hebt, kun je het ook bewerken. Ga hiervoor naar het gedeelte "Invoegen", selecteer de optie "Paginanummers". En schakel vervolgens in de regel "Geef het nummer op de eerste pagina op" het selectievakje uit en klik op "OK" om de wijzigingen aan te brengen en op te slaan.

Stap 9

Vervolgens kunt u terugkeren naar het begin van het document en ervoor zorgen dat de taak om het nummer van de eerste pagina te verwijderen, is opgelost.

Aanbevolen: