Video's Afspelen

Inhoudsopgave:

Video's Afspelen
Video's Afspelen

Video: Video's Afspelen

Video: Video's Afspelen
Video: Zit met Pit! 2024, Mei
Anonim

Net als bij een gewone thuisbioscoop-cd/dvd-speler regelt speciale software het afspelen van video op de computer. De belangrijkste verschillen liggen alleen in het feit dat het programma in de fabriek in de speler wordt geïnstalleerd en daar wordt geconfigureerd, terwijl dit op de computer vaak bij de gebruiker ligt. Moderne software maakt het afspelen van video's echter niet moeilijk.

Video's afspelen
Video's afspelen

instructies:

Stap 1

Als u een video van een schijf of een netwerkbron hebt gedownload, betekent dit dat het bijbehorende bestand op een van de media op uw computer is verschenen. De eenvoudigste manier is om het afspelen te starten door erop te dubbelklikken met de linkermuisknop - doe dit en het besturingssysteem zelf zal het programma vinden om af te spelen, het starten en een link verzenden naar de video die is geselecteerd om af te spelen.

Stap 2

Als u in plaats van het spelerscherm een verzoek ziet om een toepassing te selecteren voor het verwerken van dit bestandstype, dan is het benodigde programma nog niet op uw computer geïnstalleerd. Vind de meest geschikte videospeler op internet - er zijn er een groot aantal en ze zijn bijna allemaal gratis. Gebruik de website van de fabrikant om de geselecteerde toepassing te downloaden - dit zal u grotendeels beschermen tegen het installeren van programma's die zijn geïnfecteerd met virussen en spyware. Na het installeren van de applicatie is het mogelijk om de afspeelmethode te gebruiken die in de eerste stap is beschreven.

Stap 3

Het grootste probleem met het afspelen van video tegenwoordig is het enorme aantal formaten dat wordt gebruikt om ze op te nemen. Elk van hen vereist een aparte module - een "codec" - in het afspeelprogramma of in het besturingssysteem van de computer. Als de toepassing, in plaats van een video af te spelen, een bericht weergeeft met een foutcode of informatie over een onbekend gegevensformaat, moet u nu opnieuw naar internet gaan - op zoek naar de ontbrekende codec. U kunt bepalen welke u nodig heeft aan de hand van de bestandsextensie of aan de hand van de informatie over de video die beschikbaar is in het afspeelprogramma. Voer de bekende gegevens in een zoekmachine in en vind een link naar de website van de fabrikant van de codec die je nodig hebt. Meestal worden ze op dezelfde manier geïnstalleerd als andere programma's - download het installatiebestand, voer het uit en volg de instructies van de installatiewizard.

Stap 4

Sommige video's zijn ontworpen om online te worden afgespeeld, dat wil zeggen via een browser. Meestal is het programma om in deze gevallen te spelen ingebed in de webpagina en wordt het ermee gedownload. Maar soms is een flash-speler voldoende om af te spelen, die als plug-in voor de browser wordt geïnstalleerd. Als het nog niet in uw internetbrowser staat, gaat u naar https://get.adobe.com/en/flashplayer/otherversions, gebruikt u het formulier op deze pagina om de nieuwste versie van dit programma te selecteren en vervolgens te downloaden en te installeren.

Aanbevolen: