Hoe Het Toetsenbord Van Een Laptop Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Toetsenbord Van Een Laptop Te Verwijderen
Hoe Het Toetsenbord Van Een Laptop Te Verwijderen

Video: Hoe Het Toetsenbord Van Een Laptop Te Verwijderen

Video: Hoe Het Toetsenbord Van Een Laptop Te Verwijderen
Video: De instructie hoe de toets op de laptop te vervangen opzetten reparen DELL 17R 3750 N7110 L702X 2024, Mei
Anonim

Een computer is een grillig ding dat zorgvuldig onderhoud vereist, dat bestaat uit het regelmatig schoonmaken van de binnenkant, het (indien nodig) smeren van verschillende delen van de computer met thermisch vet, het vervangen of repareren van defecte onderdelen. Met een laptop is het ingewikkelder. Dus een defect of kapot toetsenbord van een gewone desktop-pc kan eenvoudig worden vervangen door een nieuwe (ze zijn goedkoop), maar het zal problematisch zijn om een laptoptoetsenbord te vervangen. Het blijft om het te verwijderen en te repareren.

Hoe het toetsenbord van een laptop te verwijderen
Hoe het toetsenbord van een laptop te verwijderen

instructies:

Stap 1

U moet u onmiddellijk waarschuwen: het verwijderen van het toetsenbord is niet een van de eenvoudigste procedures. Daarom, als u twijfelt aan uw capaciteiten, is het beter om een specialist te raadplegen. Als je genoeg vaardigheden hebt voor dergelijk werk, kun je beginnen.

Stap 2

Bij de meeste laptops, ongeacht de fabrikant, wordt het toetsenbord op zijn plaats gehouden door vergrendelingen die in de behuizing gaan. Meestal zijn er vier van deze vergrendelingen: twee aan de bovenkant en twee aan de zijkanten. Hoewel sommige laptops mogelijk geen vergrendelingen hebben. In dit geval moet u het bovenste voorpaneel boven het toetsenbord verwijderen.

Stap 3

Laten we het nu hebben over het proces van het verwijderen van het toetsenbord zelf. Gebruik eerst een dunne schroevendraaier om de vergrendeling linksboven in te drukken en til vervolgens de rand van het toetsenbord iets op. Om dit te doen, kunt u het met een naald loswrikken of het voorzichtig omhoog trekken met de extreme toetsen. Als een of meer toetsen zijn teruggekaatst, maakt het niet uit. Ze kunnen worden gelijmd.

Stap 4

Til de rand iets op met een naald en druk de volgende vergrendeling in. Schuif vervolgens de naald op zijn plaats op deze vergrendeling en til de tweede rand van het toetsenbord iets op. Een derde vrijmaken. Door de vergrendeling kun je het toetsenbord al met je hand ondersteunen. Nu hoeft u alleen nog maar de laatste vergrendeling los te maken en vervolgens het toetsenbord eruit te trekken.

Stap 5

Maar dat is niet alles. Om het toetsenbord los te koppelen van de laptop, moet je de lintkabel verwijderen door het zwarte frame omhoog te draaien. In dit opzicht kan de kwestie van het verwijderen van het toetsenbord van de laptop als gesloten worden beschouwd.

Aanbevolen: