Hoe Laptopknoppen Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Laptopknoppen Te Repareren
Hoe Laptopknoppen Te Repareren

Video: Hoe Laptopknoppen Te Repareren

Video: Hoe Laptopknoppen Te Repareren
Video: De instructie hoe de toets op de laptop te vervangen opzetten reparen DELL 17R 3750 N7110 L702X 2024, Mei
Anonim

Het laptoptoetsenbord is ontworpen voor langdurig gebruik. En dit is niet verwonderlijk, want bijna 60% van de opdrachten die de gebruiker naar de processor van de computer stuurt, wordt uitgevoerd door op knoppen te drukken. De duurzaamheid van zelfs het stevigste laptoptoetsenbord heeft echter zijn grenzen. Als een of meer knoppen niet werken, kunt u contact opnemen met de service of zelf proberen het probleem op te lossen.

Hoe laptopknoppen te repareren
Hoe laptopknoppen te repareren

Noodzakelijk

  • - lijm;
  • - plasticine;
  • - epoxyhars.

instructies:

Stap 1

Probeer voordat u begint zelf de oorzaak van de storing te achterhalen. Het is ook noodzakelijk om het hele toetsenbord zorgvuldig te onderzoeken om het plastic afval dat door breuk is gevormd niet te missen. Kleine stukjes plastic kunnen zich over het hele gebied van het voorpaneel van de laptop verspreiden en een ander onaangenaam incident veroorzaken.

Stap 2

Onderzoek de knop die dringend gerepareerd moet worden. Als het net is gebroken door een klap of te hard drukken, moet je het voorzichtig scheiden en proberen de onderdelen te lijmen met moleculaire lijm. Voer deze bewerking niet rechtstreeks op een laptop uit. Eén onzorgvuldige beweging - en de lijm die op het toetsenbordcontactschema is gekomen, zal de hele computer uitschakelen, waarna deze zonder mankeren naar de dienst moet worden gedragen. En het repareren van een op deze manier beschadigd toetsenbord is erg duur.

Stap 3

Na het onderzoeken van de knop en het bepalen van het materiaal waaruit de basis is gemaakt, gaat u verder met het diagnosticeren van de status van het contact, dat verantwoordelijk is voor het tijdig indrukken en verzenden van gegevens naar het computersysteem tijdens het gebruik van het toetsenbord. Als de knop zelf niet kan worden hersteld, moet het contact zorgvuldig worden gescheiden van de basis, vervolgens worden schoongemaakt en afgeveegd met een droge doek.

Stap 4

Koop een nieuwe knop bij een speciaalzaak en vervang de oude die is ingestort. Als u een vergelijkbare knop niet kunt vinden, kunt u deze zelf maken. Maak hiervoor een exacte kopie-vorm van de knop voor het laptoptoetsenbord van plasticine en vul deze vervolgens met epoxy. Voordat de hars opdroogt, moet u het contact voorzichtig en snel aan de nieuwe knop bevestigen en een tijdje wachten.

Stap 5

Schuur het bovenoppervlak met fijnkorrelig schuurpapier om oneffenheden te voorkomen.

Aanbevolen: