Hoe Schrijf Je Een Laptop Af?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Laptop Af?
Hoe Schrijf Je Een Laptop Af?

Video: Hoe Schrijf Je Een Laptop Af?

Video: Hoe Schrijf Je Een Laptop Af?
Video: Het toetsenbord van een Chromebook 2024, Mei
Anonim

Laptops worden steeds actiever gebruikt door ondernemingen bij hun activiteiten, ze hebben vaak de voorkeur boven omvangrijke stationaire computers. De wetgeving loopt echter vaak achter bij de snel evoluerende realiteit en het is niet altijd duidelijk hoe rekening te houden met de kosten van nieuwerwetse uitvindingen en deze af te schrijven. Er is geen woord "laptop" in de belastingwet.

Hoe schrijf je een laptop af?
Hoe schrijf je een laptop af?

instructies:

Stap 1

De mogelijkheid om de kosten van de aanschaf van een laptop af te schrijven is afhankelijk van de kosten van deze laatste. Artikel 256 van het belastingwetboek van de Russische Federatie geeft de kenmerken van het afschrijfbare onroerend goed, en deze kenmerken omvatten onder meer de kosten van meer dan 40.000 roebel. Dienovereenkomstig, als uw laptop minder kost dan dit bedrag, wordt deze niet als een vast activum maar als een lage waarde beschouwd en worden de kosten afgeschreven op een moment in het belastingtijdvak waarin de aankoop werd gedaan.

Stap 2

Als de kosten van een laptop meer dan 40.000 roebel bedragen, wordt deze op de balans geboekt als een vast activum en wordt afgeschreven in overeenstemming met de grondslagen voor financiële verslaggeving van de onderneming. In dit geval moet men zich laten leiden door de classificatie van vaste activa door afschrijvingsgroepen, goedgekeurd door het decreet van de regering van de Russische Federatie van 01.01.2002 nr. 1. Een laptop in deze classificatie behoort tot de categorie "elektronische computers", dat wil zeggen tot de tweede afschrijvingsgroep met een gebruiksduur van twee tot drie jaar. De exacte gebruiksduur binnen dit kader wordt in opdracht van het hoofd vastgesteld. Gedurende deze periode wordt de kostprijs van de laptop geleidelijk afgeschreven volgens het afschrijvingsbeleid. De termijn wordt bepaald op basis van de technische kenmerken en aanbevelingen van de fabrikanten, maar moet wel passen binnen het gestelde kader, anders zijn fiscale problemen onvermijdelijk.

Stap 3

Bent u een organisatie die activiteiten uitvoert op het gebied van informatietechnologie en beschikt u over de juiste rijksaccreditatie, dan zijn bovenstaande voorwaarden niet op u van toepassing. Kosten van elektronische computerapparatuur kunt u afschrijven als materiële kosten. Daarbij moet u natuurlijk wel voldoen aan de eisen die de Belastingdienst stelt aan dit soort organisaties.

Aanbevolen: