Hoe Te Werken Met Een Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Te Werken Met Een Laptop
Hoe Te Werken Met Een Laptop

Video: Hoe Te Werken Met Een Laptop

Video: Hoe Te Werken Met Een Laptop
Video: Instructie werken met 2 beeldschermen (laptop en losse beeldscherm) 2024, Mei
Anonim

Laptops zijn draagbare compacte computers die al heel lang in gebruik zijn, maar in Rusland begonnen ze relatief recent aan populariteit te winnen vanwege prijsverlagingen. Werken met een laptop is iets anders dan het gebruikelijke gebruik van een gewone computer, en je moet er even aan wennen.

Hoe te werken met een laptop
Hoe te werken met een laptop

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de laptop een batterij heeft en is opgeladen, anders kun je het apparaat niet inschakelen. Aan de achterkant van de laptop zit meestal een speciaal vak dat je kunt openen. Plaats de batterij in het apparaat, haal deze uit de doos en sluit vervolgens de meegeleverde oplaadkabel aan op de laptop door de stekker in het stopcontact te steken. Een speciale indicator op de laptop geeft aan dat het opladen succesvol is gestart.

Stap 2

Open het laptopdeksel en druk op de aan/uit-knop. Het systeem zal opstarten, wat standaard is voor alle computers. Zodra de lancering met succes is voltooid en het bureaublad verschijnt, let dan op het kleurenschema. Je kunt het laptopscherm iets kantelen of optillen om de kleuren aan te passen en het beeld meer of minder duidelijk te maken. Bekijk de oplaadindicator op de taakbalk. Als u ziet dat deze naar nul neigt, laadt u het apparaat op.

Stap 3

Let op het touchpad - een klein vierkantje voor het toetsenbord. Door uw vinger erop te bewegen, kunt u de cursor op het scherm bedienen in plaats van een gewone muis, waarvan de vervanging van de rechter- en linkerknop ook aanwezig is op het touchpad. In dit geval sluit je de muis via de USB-connector aan op de laptop en ga je ermee aan de slag. Verder is werken met een laptop niet anders dan werken met een gewone pc.

Stap 4

Zorg ervoor dat de ventilatieopening van de laptop altijd vrij is en niet wordt afgedekt door voorwerpen, anders kan het apparaat defect raken door oververhitting. Neem ook andere voorzorgsmaatregelen, zoals geen zware voorwerpen op uw laptop plaatsen en een tas kopen om uw apparaat over lange afstanden mee te nemen.

Aanbevolen: