Waar Zijn Randapparatuur Voor?

Waar Zijn Randapparatuur Voor?
Waar Zijn Randapparatuur Voor?

Video: Waar Zijn Randapparatuur Voor?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Tajriba Kassa - Randapparatuur 2023, Februari
Anonim

De interne architectuur van alle tegenwoordig bestaande computers is ongeveer hetzelfde. De mogelijkheden van hun gebruik voor het oplossen van bepaalde problemen worden voornamelijk bepaald door de lijst en kenmerken van randapparatuur. Er zijn veel randapparatuur voor verschillende doeleinden.

Waar zijn randapparatuur voor?
Waar zijn randapparatuur voor?

Technisch gezien worden alle computerapparatuur randapparatuur genoemd, met uitzondering van de centrale processor, het geheugen en de controllers die voor hun interactie zorgen. Op het alledaagse niveau heeft dit concept echter een iets andere betekenis. De meeste gebruikers noemen daarom randapparatuur die is ontworpen in de vorm van complete modules die op de een of andere manier op het moederbord van de computer zijn aangesloten. In elk geval kunnen al dergelijke apparaten op basis van hun doel in grote groepen worden verdeeld.

Poortcontrollers (zoals COM, PS/2, USB, SATA, IDE, PCI/PCI-E) zijn nu een integraal onderdeel van elke computer. Ze zijn nodig om gegevens uit te wisselen met alle andere randapparatuur, in het bijzonder om ze te besturen. Poortconnectoren op het moederbord worden gebruikt om zowel ingebouwde systeemeenheden als externe apparaten aan te sluiten.

Dezelfde groep hardware omvat videokaarten, geluidskaarten, printers, plotters (plotters), enz. Al deze randapparatuur hebben één ding gemeen: ze zijn nodig om informatie van een computer in een of andere vorm uit te voeren.

Een andere grote groep randapparatuur omvat invoerapparaten. Ze zijn nodig om zowel de mogelijkheid te bieden om een ​​persoon via een computer te besturen als om verschillende soorten informatie rechtstreeks in te voeren. Dergelijke apparatuur omvat toetsenborden, verschillende positioneringsapparatuur (muis, bal, tablet), videocamera's, microfoons, enz.

Apparatuur zoals netwerkkaarten en diverse modems (telefoon, ADSL, GPRS) zijn bedoeld om gegevens tussen computers uit te wisselen. Een van de oudste apparaten van dit type is een gewone COM-poort.

Randapparatuur, die verschillende soorten schijven zijn, zijn nodig voor langdurige opslag van informatie. Deze omvatten harde schijven (HDD), geheugenkaarten, cd-/dvd-stations, enz.

Populair per onderwerp