Waar Zijn De Nutsvoorzieningen Voor?

Waar Zijn De Nutsvoorzieningen Voor?
Waar Zijn De Nutsvoorzieningen Voor?

Video: Waar Zijn De Nutsvoorzieningen Voor?

Video: Nutsvoorzieningen 2022, December
Anonim

Aanvullende computerprogramma's met een beperkte focus, die de mogelijkheden van besturingssystemen uitbreiden en de wijziging van bepaalde instellingen vereenvoudigen, worden hulpprogramma's genoemd.

Waar zijn de nutsvoorzieningen voor?
Waar zijn de nutsvoorzieningen voor?

Het doel van de nutsvoorzieningen is zeer divers. Deze hulpprogramma's bestrijden computervirussen, beheren de parameters van ingebouwde en randapparatuur en voeren andere belangrijke taken uit die niet kunnen worden opgelost door standaardprogramma's van het besturingssysteem.

De hulpprogramma's helpen bij het beschermen van bestandsgegevens van persoonlijke inhoud door codering van verschillende moeilijkheidsgraden, en om een ​​sterk wachtwoord in te stellen om toegang te krijgen tot het bestand. Dit is een van de belangrijke aspecten waarmee u privé-informatie kunt beschermen tegen inmenging, schade en diefstal van iemand anders.

Deze aanval is meestal gericht op certificaatbestanden, codes, wachtwoorden, familie- of zakelijke mediabestanden (foto's, video's, presentaties), gelicentieerde software, e-mailprogramma's, instellingen van het besturingssysteem.

Hulpprogramma's bewaken de prestaties van verschillende computerservices, bijvoorbeeld processor-, schijf- en geheugenkaartlezers, videokaart, modem, RAM en fysiek geheugen, enz. Bovendien voeren dergelijke hulpprogramma's voortdurend tests uit van ingebouwde en randapparatuur en signaleren ze wanneer problemen worden gedetecteerd, ze stellen ook eisen aan het verbeteren of vervangen van software en accessoires (bijvoorbeeld een printercartridge).

De hulpprogramma's herstellen verloren bestanden die per ongeluk uit de prullenbak zijn verwijderd. Dezelfde programma's kunnen helpen om indien nodig bestanden permanent van uw computer te verwijderen.

Er zijn bepaalde soorten hulpprogramma's, tweakers genaamd, die worden gebruikt om de instellingen van het besturingssysteem aan te passen. Dergelijke programma's lossen verschillende problemen op, bijvoorbeeld het opnieuw opbouwen van de interface voor een individuele gebruiker, het optimaliseren van het systeem.

Er zijn ook "slechte" hulpprogramma's die de computer zelf kunnen beschadigen. Dergelijke hackerontwikkelingen omvatten constructeurs (ze genereren continu een virus), wormen, "grap"-programma's die de gebruiker onjuiste informatie geven over de werking van een computer, enz.

De meeste hulpprogramma's hebben de status van gratis software, soms zijn het universele toepassingen met veel functies.

Populair per onderwerp