Waar Zijn Virtuele Machines Voor?

Waar Zijn Virtuele Machines Voor?
Waar Zijn Virtuele Machines Voor?

Video: Waar Zijn Virtuele Machines Voor?

Video: Waar Zijn Virtuele Machines Voor?
Video: Ethereum Virtual Machine 2024, April
Anonim

Een virtuele machine is een speciaal programma dat is ontworpen om een ander besturingssysteem te emuleren. Meestal wordt een virtuele machine gelanceerd op een besturingssysteem, terwijl een nieuwe fysieke computer wordt geëmuleerd.

Waar zijn virtuele machines voor?
Waar zijn virtuele machines voor?

Door het gebruik van virtuele machinetechnologieën kunnen meerdere besturingssystemen tegelijkertijd op één fysieke computer worden uitgevoerd. Soms kan het behoorlijk moeilijk zijn om zelfs maar twee verschillende besturingssystemen op één computer te installeren. Dit kan een vrij complexe opeenvolging van handelingen vereisen.

Virtuele machines worden vaak gebruikt om nieuwe besturingssystemen te leren. De gebruiker kan snel schakelen tussen verschillende besturingssystemen om de gewenste informatie te verkrijgen.

Als u in een specifieke systeemomgeving werkt, moet u mogelijk een toepassing gebruiken die voor een ander besturingssysteem is ontwikkeld. Het kan lang duren om uw computer opnieuw op te starten en een ander systeem op te starten. Het gebruik van een virtuele machine kan dit proces aanzienlijk versnellen.

Een ander veelgebruikt gebruik van virtuele machines is het scannen van bepaalde toepassingen op bedreigingen. Het is veel veiliger om een programma in een virtuele machineomgeving uit te voeren dan in het hostbesturingssysteem. Opgemerkt moet worden dat het gebruik van een VM de mogelijkheid biedt om snel gegevens uit te wisselen tussen actieve systemen.

Virtuele machines worden vaak gebruikt door ontwikkelaars van software die is ontworpen om met een breed scala aan besturingssystemen te werken. Hierdoor kunt u vrijwel direct de functionaliteit van afzonderlijke softwarefuncties op meerdere systemen controleren.

Heel vaak worden bepaalde typen virtuele machines gebruikt om clusters te beheren. In dit geval betekent dit woord een set computers gecombineerd in een enkel schema om algemene taken uit te voeren. Een virtuele machine kan eenvoudig van de ene computer naar de andere worden overgebracht. Het installeren en volledig configureren van een nieuw besturingssysteem duurt onvergelijkbaar langer.

Aanbevolen: