Hoe Sluit Je Een Smartphone Aan Op Een Laptop?

Hoe Sluit Je Een Smartphone Aan Op Een Laptop?
Hoe Sluit Je Een Smartphone Aan Op Een Laptop?

Video: Hoe Sluit Je Een Smartphone Aan Op Een Laptop?

Video: Hoe Sluit Je Een Smartphone Aan Op Een Laptop?
Video: How To CAST Android Mobile Phone Screen to PC Laptop 2024, Mei
Anonim

Er is niets moeilijks aan het aansluiten van een Android- of Windows-smartphone op een computer of laptop, maar het is niet zo'n elementair probleem als je op het eerste gezicht zou denken.

Hoe sluit je een smartphone aan op een laptop of computer?
Hoe sluit je een smartphone aan op een laptop of computer?

Waarom moet ik mijn smartphone op een pc aansluiten? Dit is natuurlijk niet nodig, maar op deze manier is het het gemakkelijkst om foto's, boeken, andere inhoud over te zetten van computer naar smartphone en vice versa.

Bij het kopen van de meeste modellen smartphones wordt bij de gadget een speciale kabel meegeleverd, met aan de ene kant een mini-USB-connector en aan de andere kant een gewone USB. Met zo'n kabel is het heel eenvoudig om een smartphone op een computer aan te sluiten.

Handige tip: als je smartphone niet met zo'n kabel is geleverd, koop hem dan apart, dan komt hij nog goed van pas.

Nadat u de kabel op uw computer en smartphone hebt aangesloten, wacht u even totdat de pc het aangesloten apparaat herkent.

De smartphone detecteert ook dat deze is aangesloten op de pc. Om dit te controleren, beweegt u het paneel omlaag en omlaag en ziet u een melding dat de USB-verbinding tot stand is gebracht. De smartphone kan worden overgeschakeld naar de USB-opslagmodus voor het overbrengen van gegevens van en naar de smartphone.

Het moet gezegd dat het niet nodig is om een USB-kabel te gebruiken om een smartphone aan te sluiten op een computer of laptop. Het is mogelijk om een verbinding tot stand te brengen via Bluetoth of WiFi, maar hiervoor is het noodzakelijk dat ten eerste beide apparaten de juiste draadloze adapters hebben (ze zijn meestal aanwezig op de smartphone, ze zijn ingebouwd), en ten tweede de installatie van specifieke software vereist.

De selectie en configuratie van de juiste software is in dit geval een proces dat een objectieve beoordeling vereist van de taken die met een dergelijke verbinding zullen worden opgelost, evenals enige kennis op het gebied van systeembeheer, daarom raad ik het gebruik ervan niet aan type verbinding voor de banale overdracht van gebruikersbestanden tussen de bovengenoemde apparaten (als uw telefoon natuurlijk niet is geleverd met software die deze methode van gegevensoverdracht ondersteunt).

Aanbevolen: