Hoe De Videokaart Maximaal Af Te Stemmen

Inhoudsopgave:

Hoe De Videokaart Maximaal Af Te Stemmen
Hoe De Videokaart Maximaal Af Te Stemmen

Video: Hoe De Videokaart Maximaal Af Te Stemmen

Video: Hoe De Videokaart Maximaal Af Te Stemmen
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, Mei
Anonim

De meeste videokaarten werken in eerste instantie niet op de vermogenslimiet. Dit komt doordat fabrikanten zich richten op de stabiliteit van het apparaat, in plaats van op de prestaties. Bovendien bestaat er een risico op beschadiging van deze apparatuur tijdens het overklokken van de videoadapter.

Hoe de videokaart maximaal af te stemmen
Hoe de videokaart maximaal af te stemmen

Noodzakelijk

  • - Riva-tuner;
  • - stuurprogramma's voor de videokaart.

instructies:

Stap 1

Begin met het bijwerken van het stuurprogramma voor uw grafische kaart. Bezoek de ontwikkelaarssite voor dit apparaat. Open de downloadsectie of gebruik de zoekbalk. Vind de juiste software om uw videoadapter stabiel te houden.

Stap 2

Download de Riva Tuner-installatiebestanden. Installeer dit hulpprogramma. Opgemerkt moet worden dat het mogelijk niet compatibel is met sommige modellen Radeon-videokaarten. Begin met het configureren van de instellingen voor de videoadapter.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad. Selecteer ADM Engine Control Center of Nvidia-configuratiescherm. Klik op het tabblad Instellingen 3D-toepassing. Schakel alle beschikbare functies in dit menu uit. Deze methode zal leiden tot een verlies van beeldkwaliteit, maar zal de prestaties van de videokaart aanzienlijk verhogen.

Stap 4

Open Riva Tuner en selecteer het tabblad Start. Klik op de knop "Configureren" en ga naar het menu "Driver-opties". Vink het vakje aan naast Overklokken op stuurprogrammaniveau inschakelen. Selecteer in het geopende venster het item "3D-modus".

Stap 5

Wijzig na het openen van een nieuw menu de positie van de schuifregelaars in de items "Geheugenfrequentie" en "Kernfrequentie". Verhoog de frequenties met 20-30 MHz om beschadiging van de videoadapter te voorkomen.

Stap 6

Klik op de knop "Opslaan" om de wijzigingen toe te passen. Zorg ervoor dat de videokaart correct werkt in de opgegeven modus. Activeer de functie "Instellingen laden vanuit Windows".

Stap 7

Klik op de knop Toepassen en sluit het hulpprogramma Riva Tuner af. Start je computer opnieuw op. Controleer de prestaties van uw grafische kaart door een geschikte 3D-toepassing uit te voeren. U kunt de prestaties van het apparaat ook controleren met het programma 3D Marks.

Aanbevolen: