Een USB-flashstation Lezen

Inhoudsopgave:

Een USB-flashstation Lezen
Een USB-flashstation Lezen

Video: Een USB-flashstation Lezen

Video: Een USB-flashstation Lezen
Video: Фальшивая флешка 256 Gb 2024, Mei
Anonim

Als u informatie op een flashkaart moet lezen, kunt u dit op elke computer doen. Houd er rekening mee dat wanneer u met een flashstation werkt, er een aantal functies zijn waarmee u uw computer kunt beveiligen, evenals informatie die op de flashkaart is opgeslagen.

Een USB-flashstation lezen
Een USB-flashstation lezen

Noodzakelijk

  • een computer met een USB-poort,
  • geheugenkaart

instructies:

Stap 1

Aan de slag met een flashkaart. Tegenwoordig zijn er twee soorten flashdrives: met een USB 2.0-interface en ook met een USB 3.0-interface. Om elk type te kunnen lezen, moet de computer zijn uitgerust met de juiste poorten. Om met een flashkaart aan de slag te gaan, hoeft u deze alleen maar in een van de vrije poorten van uw computer te steken. Nadat u het apparaat in de sleuf hebt gestoken, hoeft u zich niet te haasten om de informatie die erop is opgeslagen te bekijken. De USB-stick kan besmet zijn met een virus.

Stap 2

Om de flashkaart op virussen te controleren, moet u het autorun-venster negeren door op de knop "Annuleren" te klikken. Vervolgens moet u de map "Deze computer" openen. In dit gedeelte ziet u het pictogram van de aangesloten geheugenkaart, die wordt gedefinieerd als een verwisselbare schijf. Klik met de rechtermuisknop op dit icoon. Als er een antivirusprogramma op uw computer is geïnstalleerd, ziet u de optie "Controleren op virussen" in het menu dat wordt geopend. Klik met de linkermuisknop op deze opdracht en wacht tot het einde van de mediacontrole. Als de flashdrive geïnfecteerd is, is het ongewenst om ermee verder te werken op uw pc. Als de kaart geen bedreiging vormt voor uw pc, kunt u ermee aan de slag. Om dit te doen, moet u dubbelklikken op het pictogram van de verwisselbare schijf, dat wordt weergegeven in de map "Deze computer".

Stap 3

Als u de informatie op de kaart niet wilt beschadigen, moet u aan het einde van het werken met de flashdrive het proces correct voltooien. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de snelkoppeling van het apparaat die in de lade wordt weergegeven. Selecteer in het contextmenu de opdracht Hardware veilig verwijderen. Zodra het systeem u meldt dat het werk met het apparaat is voltooid, verwijdert u de flashkaart uit de sleuf. Zo beschadigt u geen bestanden en documenten die op de kaart zijn opgeslagen.

Aanbevolen: