Hoe Gegevens Permanent Van De HDD Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Gegevens Permanent Van De HDD Te Verwijderen
Hoe Gegevens Permanent Van De HDD Te Verwijderen

Video: Hoe Gegevens Permanent Van De HDD Te Verwijderen

Video: Hoe Gegevens Permanent Van De HDD Te Verwijderen
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2024, Mei
Anonim

Regelmatig zijn er situaties waarin het nodig is om persoonlijke en servicebestanden te herstellen die per ongeluk zijn verwijderd of op de media zijn opgeslagen. De tegenovergestelde situatie, wanneer u gegevens van de HDD moet verwijderen zodat niemand ze ooit zal zien, komt minder vaak voor. Als u echter besluit de harde schijf waarop vertrouwelijke gegevens zijn opgeslagen aan iemand over te dragen, kunt u deze permanent verwijderen.

Hoe gegevens permanent van de HDD te verwijderen
Hoe gegevens permanent van de HDD te verwijderen

instructies:

Stap 1

Routine verwijderen en zelfs formatteren vernietigt de gegevens niet, het verandert alleen de informatie over welke bestanden waar zijn geschreven. De gegevens zijn eenvoudig te extraheren. Daarom kan de oude HDD worden onderworpen aan de zogenaamde low-level formattering, waardoor echt alle gegevens worden gewist. Wanneer u uw computer opnieuw opstart, moet u de Delete- of F1-toets ingedrukt houden, het BIOS-menu openen en daar de 50h-opdracht vinden, waarmee de harde schijf wordt geformatteerd.

Stap 2

Nieuwe harde schijven worden pas in de fabriek op een laag niveau geformatteerd voordat ze in gebruik worden genomen, omdat hun ontwerp veel gecompliceerder is. Aangezien formattering op laag niveau niet van toepassing is op moderne HDD's en de 50h-opdracht uw gegevens alleen met nullen overschrijft, moet u software gebruiken met de functie voor het wissen van gegevens. Meerdere herschrijvingen maken het lezen van verwijderde informatie problematisch. Om dit te doen, moet u een hulpprogramma installeren zoals Victoria (item Erase), HDDScan, Eraser HDD of MHDD. Auslogics' BoostSpeed heeft ook een functie voor het herschrijven van meerdere schijven.

Stap 3

Er zijn speciale hulpprogramma's die opmaak op laag niveau vervangen. Het is beter om dergelijke programma's te downloaden van de officiële website van de fabrikant van een bepaalde harde schijf. Er zijn ook universele hulpprogramma's zoals HDD Low Level Format Tool en SeaTools voor DOS.

Aanbevolen: