Een Sega-joystick Op Uw Computer Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Sega-joystick Op Uw Computer Aansluiten
Een Sega-joystick Op Uw Computer Aansluiten

Video: Een Sega-joystick Op Uw Computer Aansluiten

Video: Een Sega-joystick Op Uw Computer Aansluiten
Video: USB геймпад своими руками 2024, Mei
Anonim

De kwestie van het aansluiten van de SEGA-joystick op de computer is relevant wanneer u de emulators van de Segov-roms uitvoert. Je kunt deze spellen niet op het toetsenbord spelen - je handen worden snel moe.

Een Sega-joystick op uw computer aansluiten
Een Sega-joystick op uw computer aansluiten

Noodzakelijk

Joysticks, soldeerbouten, elektrische tape, LPT mannelijke connector (dit is degene met pinnen), verschillende diodes

instructies:

Stap 1

Kies om te beginnen een paar van de over het hoofd geziene joysticks, pak de benodigde gereedschappen en onderdelen en sla je enthousiasme in.

Stap 2

Zoek vervolgens de LPT-poort op uw computer. Er is misschien niet zo'n connector aan de buitenkant van de behuizing, maar als u op uw moederbord let, vindt u hem misschien wel.

Stap 3

Sluit de juiste stekker aan op de LPT-connector op het moederbord. Koop een stekker voor de LPT-connector op een van de radiomarkten waar gebruikte reserveonderdelen worden verkocht. Misschien heeft u een bekende programmeur die reserveonderdelen met u deelt.

Stap 4

Begin vervolgens met het monteren van het circuit en de apparatuur zelf. Parallelle poortpinnen hebben verschillende doelen. Er zijn berichten die worden gebruikt om gegevens in te voeren, er zijn berichten die zijn ontworpen om informatie uit te voeren. Zoek de draden van de volgende kleuren: geel - klok (CLOCK), oranje is voor stroom, blauw is aarde, groen is vergrendeling (LATCH), blauw is de controlepin.

Stap 5

De Clock- en Latch-draden regelen de overdracht van informatie opeenvolgend. De stroomvoorziening naar de joystick wordt geleverd via één contact en wordt afgenomen van vijf draden. De voeding voor de connectoren is afhankelijk van het specifieke joystickcircuit. Voed de joystick via diodes. Diodes dienen als stroomgelijkrichters, dat wil zeggen dat de diodes stroom in de ene richting doorlaten en niet in de andere. De stroom gaat van de LPT-poort en de diodes geven er niet aan terug. De richting van de diodestroom wordt meestal weergegeven als een pijl. Soldeer de diodes met de pijl naar de overeenkomstige draden op het LPT-schema.

Stap 6

Sluit vervolgens de joystick aan. Joysticks hebben een datakabel, dit is een besturingskabel en is blauw aangegeven. Elke joystick is in dit opzicht uniek en heeft zijn eigen datpin. Houd er rekening mee dat de gebruikte diodes qua weerstand met elkaar moeten overeenkomen, neem niet te krachtige. De DB25M-connector is te vinden op oudere printerkabels of modems. Het is goed als de connector inklapbaar is.

Stap 7

Nadat u de hardware hebt behandeld, installeert u de software. Zoek hiervoor een stuurprogramma, bijvoorbeeld PPJoy-versie 0.83. Installeer het stuurprogramma op de gebruikelijke manier en voer vervolgens Configure Joysticks uit. Klik in het venster dat verschijnt op de knop Toevoegen en stel de vereiste parameters in. Hiermee wordt een LPT-controller toegevoegd.

Stap 8

Voeg vervolgens nieuwe apparatuur toe met behulp van de "Add Equipment Wizard". Vergeet bij het installeren niet om "Installeren vanaf een opgegeven locatie" te selecteren. Geef hier de PPJoy-map op. Het systeem zou de stuurprogramma's moeten vinden en installeren.

Stap 9

Installeer vervolgens de stuurprogramma's voor de HID-compatibele controller. Herhaal de stappen om de driver te installeren, de drivers worden vanuit dezelfde map geïnstalleerd. Dat is het, op deze manier installeer je de SEGA-joystick op je computer.

Aanbevolen: