Hoe Usb Te Mounten

Inhoudsopgave:

Hoe Usb Te Mounten
Hoe Usb Te Mounten

Video: Hoe Usb Te Mounten

Video: Hoe Usb Te Mounten
Video: Format and Mount USB Drives on Raspberry Pi - Everything you need to know 2024, Mei
Anonim

Als het in Windows voldoende is om gewoon een USB-flashstation aan te sluiten en u kunt er informatie mee gaan uitwisselen, dan moet u in Linux eerst een bewerking uitvoeren die mounten wordt genoemd. Voordat u de flashdrive loskoppelt, moet u een andere bewerking uitvoeren, vergelijkbaar met veilig verwijderen in Windows. Dat heet ontkoppelen.

Hoe usb te mounten
Hoe usb te mounten

instructies:

Stap 1

Sluit de USB-stick aan op een computer of een daarop aangesloten USB-hub. Als u een geheugenkaart wilt aansluiten, sluit u eerst de kaartlezer aan, plaatst u indien nodig de kaart in de adapter en plaatst u deze pas in de kaartlezer.

Stap 2

Maak een map met de naam sda1 in / mnt of / media (indien beschikbaar).

Stap 3

Voer, afhankelijk van waar u de sda1-map hebt gemaakt, een van de volgende opdrachten uit:

mount -t vfat / dev / sda1 / mnt / sda1

mount -t vfat / dev / sda1 / media / sda1.

Stap 4

Ga naar de juiste map. De inhoud van de hoofdmap van de flashdrive of kaart zou erin moeten verschijnen.

Stap 5

Als de flashdrive niet is gepartitioneerd, gebruik dan / dev / sda in plaats van / dev / sda1 in opdrachten.

Stap 6

Als er meerdere partities op de flashdrive staan, heet de rest / dev / sda2, / dev / sda3, enzovoort.

Stap 7

Als er meerdere flashdrives zijn aangesloten, heeft de tweede partities genaamd / dev / sdb1, / dev / sdb2, enzovoort, de derde - / dev / sdc1, / dev / sdc2, enzovoort.

Stap 8

Als u een USB-flashstation of geheugenkaart niet kunt koppelen, zorg er dan voor dat deze niet is beschadigd en dat deze geen gebruikmaakt van het NTFS-bestandssysteem.

Stap 9

Nadat u klaar bent met het uitwisselen van gegevens met een flashstation of kaart, ontkoppelt u deze eerst met de volgende opdracht: umount (pad naar de map waar de media is aangekoppeld). Koppel vervolgens het fysieke apparaat los met een ander commando: eject (apparaatnaam).

Stap 10

Neem de tijd om de media los te koppelen. Als de LED op de flashdrive of kaartlezer blijft knipperen, is de gegevensuitwisseling nog niet voltooid. Wacht tot het stopt met knipperen en verbreek dan pas de verbinding.

Stap 11

Koppel de geheugenkaart in omgekeerde volgorde los. Verwijder deze samen met de adapter uit de kaartlezer, trek de kaart uit de adapter en koppel vervolgens de kaartlezer los van de computer (tenzij er andere kaarten in zitten).

Aanbevolen: