Hoe Een Optiarc Dvd-station Te Flashen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Optiarc Dvd-station Te Flashen
Hoe Een Optiarc Dvd-station Te Flashen

Video: Hoe Een Optiarc Dvd-station Te Flashen

Video: Hoe Een Optiarc Dvd-station Te Flashen
Video: Как скопировать DVD на USB-накопитель - предусмотрено 3 способа 2024, Mei
Anonim

Sony Optiarc-schijven zijn een van de meest voorkomende schijven op de computermarkt. Zoals u weet, is het systeemstuurprogramma voldoende voor de normale werking van de schijf. Maar daarnaast heeft elk optisch station firmware, wat in feite de software van het apparaat is. Van tijd tot tijd worden er nieuwe firmwareversies uitgebracht voor Optiarc-schijven, die de tekortkomingen van de vorige corrigeren. Het is dus raadzaam om uw schijf van tijd tot tijd opnieuw te flashen.

Hoe een Optiarc dvd-station te flashen
Hoe een Optiarc dvd-station te flashen

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - dvd-station Optiarc;
  • - toegang tot internet.

instructies:

Stap 1

Het eerste dat u hoeft te doen, is de juiste firmware downloaden. Dit kan via de website van de fabrikant van de schijf. Firmware is ook te vinden op internetbronnen van derden, maar het wordt niet aanbevolen om ze vanaf daar te downloaden. U moet de firmware specifiek voor uw Optiarc-schijfmodel downloaden, anders wordt deze gewoon niet geïnstalleerd.

Stap 2

Sluit alle vensters en programma's voordat u de firmware start. Houd er ook rekening mee dat de computer heel vaak na het voltooien van de firmware automatisch opnieuw opstart zonder enige prompts of meldingen.

Stap 3

Voor de meeste schijven is de firmware slechts één bestand dat uit het archief wordt gedownload. Pak het bestand na het downloaden uit in een voor u geschikte map. Open nu gewoon het uitgepakte bestand. Het proces van het flashen van de schijf zal beginnen. In principe is de drive-firmware volledig geautomatiseerd, u hoeft niets te selecteren. De duur ervan hangt af van het schijfmodel, maar is meestal ongeveer tien seconden. Nadat het proces is voltooid, wordt de computer opnieuw opgestart. Daarna zal de schijf al de nieuwe firmwareversie gebruiken. Als uw computer niet automatisch opnieuw opstart, start hem dan zelf opnieuw op.

Stap 4

Als er een fout optreedt tijdens het flashen van de schijf, of als de computer opnieuw opstart voordat het proces is voltooid, hebt u hoogstwaarschijnlijk de firmwareversie gedownload die niet voor uw schijfmodel is. Als het programma om de een of andere reden de schijf niet kan flashen, wordt de oude firmwareversie automatisch teruggezet.

Aanbevolen: