Hoe Bytes Te Vertalen

Inhoudsopgave:

Hoe Bytes Te Vertalen
Hoe Bytes Te Vertalen

Video: Hoe Bytes Te Vertalen

Video: Hoe Bytes Te Vertalen
Video: TechNight: CD: Learn, Adapt, Improve 2024, Mei
Anonim

We komen vaak meeteenheden tegen van informatie, de snelheid van de overdracht of de hoeveelheid opslag. In dit geval is het vaak nodig om bytes om te zetten in kilobytes, megabytes, gigabytes en andere graden. Laten we eens kijken hoe we dit moeten doen en ons niet vergissen.

Hoe bytes te vertalen
Hoe bytes te vertalen

instructies:

Stap 1

Een byte is een maateenheid voor de hoeveelheid informatie. De behoefte aan een dergelijke eenheid ontstond toen computers verschenen. Aangezien informatieverwerking in computerprocessors is gebaseerd op het binaire systeem van calculus, zijn de meeteenheden gebaseerd op het binaire systeem. Dus 1 kilobyte is gelijk aan 2 tot de tiende macht van een byte. Dat wil zeggen, om bytes om te zetten in kilobytes, hoeft u alleen maar hun aantal te vermenigvuldigen met 1024 (dit is 2 tot de 10e macht). In Windows is dit eenvoudig te doen met behulp van de ingebouwde rekenmachine (Start -> Programma's -> Accessoires -> Rekenmachine).

Stap 2

Omdat we in alle andere opzichten het decimale stelsel van berekening gebruiken, is het moeilijk om verwarring te voorkomen met betrekking tot de meeteenheden van informatie. In het metrieke stelsel van metingen dat in de meeste landen en in binnenlandse normen (GOST's) wordt gebruikt voor de voorvoegsels mega, giga, tera, enz. hebben hun waarden in het decimale systeem vastgelegd. Dat wil zeggen, mega = 10 tot de zesde macht, giga = 10 tot de negende, tera = 10 tot de twaalfde macht. Daarom is bijvoorbeeld 1 megabyte volgens GOST gelijk aan 1000 kilobytes, hoewel het in het binaire systeem 1024 kilobytes zou moeten bevatten. En 1 gigabyte moet gelijk zijn aan 1024 megabytes of 1.073.741.824 bytes. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het converteren van bytes naar kilo-, mega- en andere machten. Als u bijvoorbeeld een flashstation koopt met een capaciteit van 4 gigabyte (volgens GOST), moet u er rekening mee houden dat deze niet meer dan 3,73 gigabyte (4 294 967 296 bytes) aan informatie kan bevatten.

Aanbevolen: