Hoe De Processor Te Versnellen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Processor Te Versnellen?
Hoe De Processor Te Versnellen?

Video: Hoe De Processor Te Versnellen?

Video: Hoe De Processor Te Versnellen?
Video: How to Boost Processor or CPU Speed in Windows 10 For Free [3 Tips] 2024, Mei
Anonim

Het verhogen van de snelheid van uw computer wordt overklokken genoemd. Overklokken is niet zo ingewikkeld als het op het eerste gezicht lijkt. De praktijk en enige ervaring in de vorm van een beschadigde processor bevestigen dit steevast.

Hoe de processor te versnellen?
Hoe de processor te versnellen?

instructies:

Stap 1

Het overklokken van een processor is tegenwoordig een vrij eenvoudige taak. Om dit te doen, moet u de frequentie verhogen waarmee de computer (processor) werkt. Er zijn veel programma's waarmee je de processor rechtstreeks vanuit Windows kunt "overklokken". Bijvoorbeeld Softfsb. Download dit programma (verspreiding is gratis). Loop. De opdrachtregel van dit programma wordt geopend. Geef de frequentie op waarnaar u de processor wilt "overklokken" en druk op "Y". Dan doet het programma alles automatisch. Opnieuw opstarten is niet nodig.

Stap 2

De beste optie is om de CPU te overklokken vanuit het BIOS. Ga naar BIOS, zoek de optie die verantwoordelijk is voor de geheugenfrequentie. Weet je de exacte locatie niet, controleer dit dan in de instructies. Nadat u deze optie hebt gevonden, stelt u de minimumwaarde in. Zoek vervolgens de parameter genaamd AGP / PCI Clock en stel de waarde in op 66/33 MHz. Nu moet je de parameter Frequency / Voltage Control vinden. Deze parameter is verantwoordelijk voor het verhogen van de snelheid van de processor. Er is geen specifieke waarde om de waarde mee te verhogen. Het hangt allemaal af van de kenmerken van uw personal computer. Verhoog eerst de frequentie met 10 MHz. In de meeste gevallen zou dit moeten werken. Sla de gewijzigde instellingen op en start Windows op. Nu moet u ervoor zorgen dat de snelheid van uw computer is toegenomen. Download hiervoor het programma CPU-Z. Controleer de stabiliteit van de processor met Super PI of Prime95. Controleer ook de temperatuur van de processor, deze mag niet boven de 60 graden komen, maar hoe lager de temperatuur, hoe beter.

Stap 3

Als alles gelukt is, herhaal dan de stappen en verhoog de snelheid van je computer met nog eens 10 MHz. Ga hiermee door totdat het systeem stabiel is.

Aanbevolen: