Hoe Gaat Het Met Twitter

Hoe Gaat Het Met Twitter
Hoe Gaat Het Met Twitter

Video: Hoe Gaat Het Met Twitter

Video: Hoe Gaat Het Met Twitter
Video: How to Delete a Tweet on Twitter (Just 4 Steps) 2024, Mei
Anonim

Op 21 juni 2012 was de microblogdienst van Twitter tijdelijk niet beschikbaar voor de overgrote meerderheid van de gebruikers. De crash duurde ongeveer drie uur, wat aanleiding gaf tot veel geruchten en versies van de oorzaak.

Hoe gaat het met Twitter
Hoe gaat het met Twitter

De korte sms-service Twitter is in 2006 opgericht door Jack Dorsey en is in de loop der jaren wereldwijd populair geworden. Het publiek telt honderden miljoenen mensen, van wie er ongeveer 50 miljoen dagelijks gebruik maken van de dienst en meer dan 400 miljoen berichten achterlaten. Het is niet verwonderlijk dat de storing in de werking veel vragen van gebruikers veroorzaakte.

De Twitter-storingen begonnen om ongeveer 08.00 uur Moskouse tijd. Om 9.10 uur hervatte de dienst haar werkzaamheden, maar nog een uur waren er problemen. In zijn geheel was de service alleen beschikbaar voor inwoners van de Verenigde Staten, ze meldden geen storingen.

In het eerste uur dat de dienst niet werkte, waren er veel geruchten over de redenen voor het incident. Sommige gebruikers verklaarden dat Twitter "viel" door een hackeraanval, anderen noemden de reden voor de verhuizing van het bedrijf naar een ander kantoor, nieuwe GIF-avatars en zelfs uitzendingen van Euro 2012.

De situatie werd opgehelderd door vertegenwoordigers van het bedrijf, die zeiden dat de oorzaak van de tijdelijke onbruikbaarheid van de dienst een kettingfout was die zich in het systeem verspreidde en wereldwijde problemen veroorzaakte. Direct na het detecteren van de storing en het achterhalen van de oorzaak is er een rollback gedaan naar de vorige stabiele versie van het systeem, waarna Twitter het werk hervatte. Het management van het bedrijf heeft zijn excuses aangeboden aan gebruikers voor de ondervonden technische problemen. Het is vermeldenswaard dat dit de grootste storing van Twitter was sinds het begin van het jaar. Over het algemeen is de service zeer betrouwbaar en werkt ongeveer 99,96% van de tijd stabiel.

Een van de specialisten van het bedrijf, ingenieur Sam Pullara, analyseerde de redenen voor de mislukking en zei dat de problemen begonnen nadat de limiet op het aantal tekens in berichten was verhoogd, dat momenteel 140 tekens is. Na het terugdraaien naar de vorige versie van het systeem stopten de problemen onmiddellijk. Het lijdt geen twijfel dat de ingenieurs van het bedrijf conclusies zullen trekken uit wat er is gebeurd en zullen proberen dergelijke storingen in de toekomst te voorkomen.

Aanbevolen: