Hoe De Elektriciteitsmeter Correct Af Te Lezen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Elektriciteitsmeter Correct Af Te Lezen?
Hoe De Elektriciteitsmeter Correct Af Te Lezen?

Video: Hoe De Elektriciteitsmeter Correct Af Te Lezen?

Video: Hoe De Elektriciteitsmeter Correct Af Te Lezen?
Video: Hoe lees je een digitale meter uit van elektriciteit? 2024, Mei
Anonim

Het is noodzakelijk om metingen van de elektrische meter uit te voeren om het elektriciteitsverbruik te registreren. U kunt deze bewerking zelf uitvoeren. Dit is een absoluut ongecompliceerde procedure die geen speciale vaardigheden vereist. Hoe u de elektriciteitsmeter afleest, lees verder.

Hoe de elektriciteitsmeter correct af te lezen?
Hoe de elektriciteitsmeter correct af te lezen?

instructies:

Stap 1

Noteer alle getallen die je op het scorebord ziet om de elektriciteitsmeter af te lezen. Een volledige omwenteling van het telmechanisme komt overeen met tienduizend kilowatt per uur. De boekhoudperiode wordt beschouwd als een maand. Om erachter te komen hoeveel elektriciteit u gedurende een bepaalde periode hebt verbruikt, moet u daarom de metingen van een elektrische meter een maand geleden weten. Daarna, als u de huidige metingen van de elektriciteitsmeter kent, trekt u deze twee cijfers af en vermenigvuldigt u ze met het vastgestelde tarief. Hierdoor ontvangt u het te betalen bedrag.

Stap 2

Houd er rekening mee dat elke elektriciteitsmeter van een appartement een fout heeft. Daarom, als u twijfels heeft over de juistheid van de getuigenis, dan zijn deze gedeeltelijk gerechtvaardigd. Deze fout voor een standaardmeter is 2,5. Dit betekent dat als je in feite 100 kW hebt verbruikt, de meter zowel 102,5 als 97,5 kW kan aangeven. Als u zelfs de elektriciteitsmeter van uw appartement reset, kan dit geen garantie zijn dat deze foutloos werkt.

Stap 3

Let op de schijf van uw elektriciteitsmeter. Hij draait constant, zelfs als er geen enkel elektrisch apparaat in uw appartement is aangesloten en geen enkel lampje brandt. Dit betekent niet dat de elektriciteitsmeter defect is. Je deurbel is altijd aangesloten op het elektriciteitsnet en als er niemand aanbelt, betekent dit niet dat hij geen stroom verbruikt. Daarnaast verbruikt de elektriciteitsmeter tot op zekere hoogte ook stroom, maar deze kosten zijn minimaal en hebben weinig effect op de totale balans.

Stap 4

Volgens de werkingsregels kunt u zelf metingen van de elektriciteitsmeter uitvoeren, maar desalniettemin moet u minstens één keer per zes maanden de functionarissen van de organisatie de toelating geven voor het nemen van metingen, inspectie en onderhoudswerkzaamheden van de bovengenoemde apparaat.

Aanbevolen: