Een 3D-plattegrond Maken In Adobe Illustrator

Inhoudsopgave:

Een 3D-plattegrond Maken In Adobe Illustrator
Een 3D-plattegrond Maken In Adobe Illustrator

Video: Een 3D-plattegrond Maken In Adobe Illustrator

Video: Een 3D-plattegrond Maken In Adobe Illustrator
Video: Как работать с 3D-эффектами | Adobe Illustrator 2024, Mei
Anonim

Het is gemakkelijk om in 6 eenvoudige stappen een 3D-plattegrond helemaal opnieuw te maken. Deze techniek kan worden gebruikt in infographics zoals een ontruimingsplan of om de indeling van een gebouw te laten zien.

Wat zou het resultaat moeten zijn
Wat zou het resultaat moeten zijn

Noodzakelijk

  • Programma: Adobe Illustrator versie CS3/4 of hoger
  • Vaardigheidsniveau: Beginner
  • Tijd om te voltooien: 30-45 minuten

instructies:

Stap 1

Teken een plattegrond van de kamer die u wilt maken met het gereedschap Pen of het gereedschap Lijnsegment (houd Shift ingedrukt om rechte lijnen te tekenen).

Maak je in dit stadium geen zorgen over deuren of ramen, we creëren slechts een basislay-out.

Als de tekening er uit ziet zoals het hoort, past u de lijndikte aan volgens de schaal waarop u werkt.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

Selecteer alle lijnen en druk op Object> Uitbreiden om de lijnen uit te vouwen. Zonder de selectie te verwijderen, gebruikt u de functie Unite op de Pathfinder-werkbalk om de lijnen in één pad te combineren (voor het geval u een kopie van de originele tekening kunt behouden).

Het is u misschien opgevallen dat sommige lijnen niet perfect zijn, zoals hieronder wordt weergegeven. Gebruik het gereedschap Pen om aanpassingen te maken.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

Plaats eenvoudige rechthoekige vormen waar deuren en ramen zouden moeten zijn. Ik heb twee verschillende kleuren gebruikt om verwarring te voorkomen: blauw voor de ramen en rood voor de deuren.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 4

Selecteer alles samen en maak drie kopieën. Gebruik de functie Verdelen op de Pathfinder-werkbalk om de deuren en ramen op het eerste exemplaar uit te snijden. Knip alleen de deuren van het tweede exemplaar uit en laat het derde exemplaar zonder deuren en ramen.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 5

Selecteer de eerste kopie en druk op Effect> 3D> Extrude and Bevel, gebruik de voorbeeldfunctie om het gewenste resultaat te bereiken (ik gebruikte hoeken -40 °, -25 ° en 16 °). Stel de Extrude-diepte in op 15pt. Onthoud deze parameters en pas ze toe op kopieën 2 en 3, waarbij u alleen de waarde voor de extrudeerdiepte wijzigt. Stel de tweede kopie in op een waarde tussen 20 en 23pt, en de derde kopie op 15pt.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 6

Leg kopieën op elkaar. Verander de kleur van alle exemplaren in de gewenste kleur (ik gebruikte # fddfd9). Als gevolg hiervan zou het eruit moeten zien als de onderstaande afbeelding.

De basisstructuur is klaar, maar ziet er nogal saai uit. Dit kan worden opgelost door het hele gebouw te selecteren en vervolgens naar Object> Uiterlijk uitbreiden te gaan. Nu kunt u de vloer en ramen positioneren. Je kunt ook over de bovenkant van de muur schilderen in een donkere kleur.

Aanbevolen: