Hoe Weg Te Komen Van Uw Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Weg Te Komen Van Uw Computer
Hoe Weg Te Komen Van Uw Computer

Video: Hoe Weg Te Komen Van Uw Computer

Video: Hoe Weg Te Komen Van Uw Computer
Video: DIT GEHEIM TE WETEN, gooi je nooit meer een niet-werkende computervoeding weg! 2024, Mei
Anonim

Volgens het laatste onderzoek lijdt ongeveer 20% van de computergebruikers aan cyberverslaving. Ze zwerven urenlang doelloos over het internet, checken eindeloos hun e-mail en vinden steeds weer nieuwe dingen om te doen: een boek lezen, een foto bewerken, een film downloaden, spelletjes spelen. Als je begint te merken dat je geïrriteerd raakt wanneer geliefden je afleiden van de computer of schuchter proberen een plaats voor zichzelf te veroveren, is het tijd om actie te ondernemen.

Hoe weg te komen van uw computer
Hoe weg te komen van uw computer

instructies:

Stap 1

Time het begin van de strijd tegen urenlang waken voor het computerscherm met een vakantie of weekend. Plan een reis naar het resort of het bos, naar het landhuis, om je vrienden te bezoeken. Neem je laptop niet mee. Breng ten minste een deel van het weekend buitenshuis door - ga met uw gezin naar de film, organiseer bijeenkomsten met vrienden in de datsja. Het is belangrijk om te onthouden dat communicatie niet beperkt is tot het uitwisselen van korte berichten op sociale netwerken. Een volwaardige relatie is alleen mogelijk met echte ontmoetingen en samen tijd doorbrengen.

Stap 2

Reserveer een bepaalde tijd om op uw computer te werken. Bijvoorbeeld 's avonds van 21 tot 23 uur. Dit is voldoende om e-mail te checken, nieuws te lezen, te chatten op sociale netwerken.

Stap 3

Gebruik speciale programma's die de toegang tot uw computer na een bepaalde tijd blokkeren. Dit zal u helpen uw tijd correct te plannen en tijd te hebben om alle huishoudelijke taken te doen.

Stap 4

Analyseer wat u precies uren achter de computer doorbrengt. Als u films kijkt - films bekijkt op een tv-scherm (met behulp van een speler), communiceert op sociale netwerken en op forums - vraagt u zich af wat deze communicatie u werkelijk oplevert?

Stap 5

Koop een e-book als je veel van een computerscherm leest. Het flikkeren van het LCD-scherm is slecht voor de ogen en met het e-book kunt u uzelf losrukken van de computer en uw gezichtsvermogen behouden.

Stap 6

Verminder geleidelijk de tijd die voor het computerscherm wordt doorgebracht. Houd u strikt aan de gebruikslimieten. Slaapstoornissen, hoofdpijn en pijn in de pols (carpaletunnelsyndroom) geven aan dat het tijd is om uw werklast te verminderen door vaker achter de computer te gaan zitten.

Stap 7

Raadpleeg een psycholoog of psychotherapeut als u de controle over uw gedrag niet alleen kunt veranderen. Een specialist helpt bij het analyseren van de oorzaken van cyberverslaving en stelt voor hoe u uit deze situatie kunt komen. Onthoud dat hoewel de computer de wereld voor ons opent, en vooral de informatieve wereld, de echte en echte wereld zich niet in het computervenster bevindt, maar buiten het raam van je kamer.

Aanbevolen: