Hoe Een Tablet Op Een Computer Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tablet Op Een Computer Aan Te Sluiten
Hoe Een Tablet Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Tablet Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Tablet Op Een Computer Aan Te Sluiten
Video: How to turn Android Tablet into PC 2024, Mei
Anonim

Nadat u een tablet hebt gekocht, moet u deze vroeg of laat zeker op een computer aansluiten om de benodigde bestanden daarheen te verplaatsen, video of muziek te downloaden en programma's te installeren. Maar een tablet is niet alleen een gegevensopslag, het is een onafhankelijke computer en wanneer u hem op een stationaire computer of laptop aansluit, moet u enkele manipulaties uitvoeren.

Hoe een tablet op een computer aan te sluiten
Hoe een tablet op een computer aan te sluiten

Er zijn verschillende manieren om uw tablet op uw computer aan te sluiten.

Aansluiten met een USB-kabel

Meestal zijn tablets uitgerust met mini-USB- of micro-USB-kabels. Deze kabel is de gemakkelijkste manier om uw tablet te synchroniseren met uw computer.

Afhankelijk van het besturingssysteem van uw tablet, moet u mogelijk extra software of stuurprogramma's installeren om via USB met uw computer te communiceren.

Nadat de kabel is aangesloten, kunt u een speciale bestandsbeheerder gebruiken, die meestal bij de tablet wordt geleverd of op de website van de fabrikant te vinden is. Voor Windows-systemen is de installatie van het stuurprogramma vereist. IOS vereist iTunes. Android kan worden aangesloten met behulp van bestandsbeheerders en stuurprogramma's, of zonder. Om dit te doen, moet u de modus "Debugging via USB" activeren (sectie "Instellingen", subsectie "Voor ontwikkelaars") en vervolgens de opdracht geven aan de tablet "USB-opslag inschakelen", dit kan in het venster worden gedaan dat verschijnt nadat u op het pictogram hebt geklikt, om aan te geven dat de USB-verbinding tot stand is gebracht.

De tablets draaien momenteel op de besturingssystemen Android, iOS, Windows 8 en Windows RT. Van deze besturingssystemen kunt u alleen met Android bestanden uitwisselen zonder extra software te installeren.

Daarna kunt u bestanden uitwisselen door de verwisselbare schijf (dit is de inhoud van de tablet) te openen via Deze computer. De acties zijn hetzelfde als bij het overzetten van bestanden tussen de computer en een extern gegevensopslagapparaat.

De tablet verbinden met een computer via Wi-Fi

Deze methode is handig voor degenen wiens tablet geen USB-connector heeft. Om je tablet via wifi te verbinden, moet je extra software installeren. Ten eerste heb je een applicatie voor het delen van bestanden nodig, zoals OnAir, KiesAir of Wi-Fi File Transfer. Het installeert en draait op een tablet. Ten tweede heb je een ftp-client nodig. Hij is verantwoordelijk voor het delen van bestanden op de computer.

Om de apparaten aan te sluiten, heb je een ftp-adres nodig, dat op de tablet te zien is na het installeren en starten van de applicatie voor het delen van bestanden. Daarnaast is een gebruikersnaam vereist. Je zult het moeten uitvinden, of ook zien in de applicatie die op de tablet draait. Het wachtwoord is niet altijd vereist en u kunt ervoor kiezen het niet te gebruiken.

Vervolgens moet u uw computer verbinden met de ftp-server via de geïnstalleerde en actieve ftp-client. Voeg hiervoor een nieuwe verbinding toe en voer het ftp-adres en de gebruikersnaam in de daarvoor bestemde velden in. Als er een wachtwoord is gebruikt, moet dit ook in het veld worden ingevoerd.

In dit geval vindt de uitwisseling van bestanden plaats via de ftp-client.

Aanbevolen: