Hoe Maak Je Een Programma In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Programma In Excel
Hoe Maak Je Een Programma In Excel

Video: Hoe Maak Je Een Programma In Excel

Video: Hoe Maak Je Een Programma In Excel
Video: Maak een simpele administratie in excel 2024, Mei
Anonim

Alle Microsoft Office-toepassingen ondersteunen de mogelijkheid om uitvoerbare code - scripts - in hun documenten in te sluiten. Met hun hulp kunt u een breed scala aan taken in de automatisering van gegevensverwerking oplossen. En het gebruik van formulieren zal letterlijk een programma creëren op basis van een kantoortoepassing. Dit kan bijvoorbeeld in Excel.

Hoe maak je een programma in Excel
Hoe maak je een programma in Excel

Noodzakelijk

Microsoft Office-Excel

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Office Excel. Maak indien nodig een nieuw document aan. Om dit te doen, drukt u op Ctrl + N of vouwt u het menu "Bestand" uit en selecteert u het item "Nieuw …". Klik vervolgens op de link "Leeg boek" in het paneel "Boek maken".

Stap 2

Open een Visual Basic Editor-venster. Om dit te doen, drukt u op Alt + F11 of selecteert u Visual Basic Editor in het gedeelte Macro van het menu Extra. Daar ziet u een projectvenster met de objectstructuur van deze Excel-werkmap, evenals de formulieren, modules en klassenmodules die deze bevat.

Stap 3

Maak indien nodig formulieren. Klik in het hoofdmenu op Invoegen en vervolgens op UserForm. Er wordt een nieuw item toegevoegd in de sectie Formulieren van het projectpaneel. Na het aanmaken wordt het formulier automatisch geopend. Gebruik de muis om besturingselementen van de Toolbox naar het formuliervenster te slepen. Verander hun grootte en positie. Nadat u met de muis hebt geselecteerd, wijzigt u hun eigenschappen in het deelvenster Eigenschappen. Sla vormen op door op Ctrl + S te drukken.

Stap 4

Maak zoveel modules of klasmodules als nodig is. Om dit te doen, selecteert u de items Module of Class Module in de sectie Invoegen van het hoofdmenu. Open de codebewerkingsvensters voor de vereiste modules of formulieren door te dubbelklikken op de overeenkomstige elementen in het projectvenster.

Stap 5

Voeg klasseverklaringen toe aan klassemodules. Definieer ze met het trefwoord Class:

Klasse CSampleClass

Klas beëindigen

Stap 6

Voeg methoden toe aan klassedefinities en functie- en procedurestubs aan modules. Functies worden gedeclareerd met het sleutelwoord Function, gevolgd door een naam en een reeks parameters, gescheiden door komma's, tussen haakjes. Bijvoorbeeld:

Functie Voorbeeldfunctie (a, b, c)

Functie beëindigen

Op dezelfde manier (alleen met behulp van het sub-trefwoord) worden procedures gedeclareerd:

Subvoorbeeldprocedure (a, b)

Einde sub

Stap 7

Declareer klasseleden, evenals globale en lokale (in functies en methoden) variabelen. Gebruik hiervoor de clausule Dim … As (het type van de variabele wordt aangegeven na het trefwoord As). Het declareren van een variabele oWB die een verwijzing naar een boekobject opslaat, kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

Dim oWB als Excel. Werkmap

Door de dimensie tussen haakjes op te geven, kunt u een array declareren:

Dim aWBooks (10) als Excel. Workbook

Stap 8

Implementeer het algoritme van het programma door wijzigingen aan te brengen in de code van functies, procedures, klassenmethoden. Gebruik Visual Basic-besturingsstructuren om de uitvoeringsstroom te regelen. Werk met uw eigen datastructuren, ingebouwde formulierobjecten en ingebouwde Excel-objecten.

Aanbevolen: