Intel-stuurprogramma's Verwijderen

Inhoudsopgave:

Intel-stuurprogramma's Verwijderen
Intel-stuurprogramma's Verwijderen

Video: Intel-stuurprogramma's Verwijderen

Video: Intel-stuurprogramma's Verwijderen
Video: How To Remove Graphics Card Drivers Using Display Driver Uninstaller (DDU) - Setup New Graphic Cards 2024, April
Anonim

Het verwijderen van apparaatstuurprogramma's is vergelijkbaar met het verwijderen van andere programma's met behulp van een speciale service in het configuratiescherm van de computer. Het verwijderen van stuurprogramma's gaat echter niet altijd zonder bepaalde problemen.

Intel-stuurprogramma's verwijderen
Intel-stuurprogramma's verwijderen

Noodzakelijk

een account met beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Open het configuratiescherm en ga naar het menu Programma's toevoegen/verwijderen. Houd er rekening mee dat om dergelijke bewerkingen op uw computer uit te voeren, u beheerdersrechten moet hebben. Wacht terwijl het systeem een lijst met beschikbare programma's, stuurprogramma's en updates maakt. Selecteer Intel-stuurprogramma's in de lijst met programma's. Selecteer "Verwijderen" en volg de instructies in het systeemmenu om de installatie ongedaan te maken. Start uw computer opnieuw op nadat u het stuurprogramma hebt verwijderd.

Stap 2

Als u het Intel-stuurprogramma niet op de gebruikelijke manier kunt verwijderen, gebruikt u een alternatief. Dit gebeurt vaak bij het verwijderen van stuurprogramma's op een moederbord in het Windows Seven-besturingssysteem. Dit komt door het verschil tussen de releasedatum van de stuurprogramma's en de releasedatum van het besturingssysteem.

Stap 3

Ga in dit geval naar Windows Apparaatbeheer (computereigenschappen, op het tabblad "Geavanceerd" - de bovenste knop) en selecteer het moederbord of andere Intel-hardware waarvan u het stuurprogramma van uw computer wilt verwijderen. Klik op het terugdraaien van de driver, waarna ze zoals gebruikelijk worden verwijderd.

Stap 4

Als u het Intel-stuurprogramma niet van uw computer kunt verwijderen, controleert u Windows Taakbeheer om te zien of het of een van de onderdelen ervan momenteel wordt gebruikt door de toepassingen die momenteel worden uitgevoerd. Dit vereist dat u over de vaardigheden van een zelfverzekerde computergebruiker beschikt. Voltooi het proces dat het verwijderen belemmert en verwijder het stuurprogramma op de gebruikelijke manier via het configuratiescherm.

Stap 5

Als u niet over deze vaardigheden beschikt, verwijdert u het stuurprogramma uit de veilige modus door op F8 te drukken terwijl u de computer opstart. Selecteer in de lijst die verschijnt de optie om op te starten in de veilige modus en bevestig het gebruik ervan in het venster dat op het bureaublad verschijnt. Verwijder het stuurprogramma met behulp van het juiste bedieningspaneelmenu.

Aanbevolen: