Hoe Maak Je Een Boek In Word

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Boek In Word
Hoe Maak Je Een Boek In Word

Video: Hoe Maak Je Een Boek In Word

Video: Hoe Maak Je Een Boek In Word
Video: Word 2010 Maak een boekje 2024, April
Anonim

Alle tekst die met de Microsoft Word-teksteditor is getypt, kan worden opgeslagen in de voor u meest geschikte indeling. Kleurrijke presentaties, brochures, boeken - slechts een kleine lijst van alle functies van het Office van Microsoft. Het maken ervan in het programma zal ook niet moeilijk zijn.

Hoe maak je een boek in Word
Hoe maak je een boek in Word

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - tekst;
  • - illustraties;
  • - Microsoft Word geïnstalleerd.

instructies:

Stap 1

Om een boek te maken, heb je tekst nodig. U kunt het zelf typen of kopiëren uit een andere bron. In het tweede geval kunt u de opdrachten "Kopiëren" en "Plakken" uit het menu "Bewerken" of de sneltoetsen Ctrl + A ("Alles selecteren"), Ctrl + C ("Kopiëren") en Ctrl + V ("Plakken"). Voeg indien nodig illustraties toe aan de tekst, klik hiervoor achtereenvolgens op het item "Invoegen" en de optie "Afbeeldingen".

Stap 2

Wanneer de basis voor uw toekomstige brochure klaar is, zoekt u in het hoofdmenu het item "Pagina-indeling". Selecteer de gewenste weergave en ga naar de sectie "Bestand" en de submap "Pagina-instelling". Geef in het geopende venster de grootte van de marges van uw toekomstige boek op door de inspringwaarden van de boven-, linker-, rechter- en ondermarges in de overeenkomstige regels in te voeren. Selecteer de inbindpositie en de manier waarop het vel is gerangschikt door een van de opties in het gedeelte "Oriëntatie" aan te vinken: staand of liggend.

Stap 3

Voer het aantal pagina's per vel in. Hier biedt het programma verschillende opmaakmethoden: gewone, gespiegelde marges, twee pagina's of een brochure. Om een boek te maken, verdient het de meeste voorkeur om de laatste twee methoden te gebruiken. Kiest u voor “brochure”, vermeld dan het aantal pagina's erin: van 4 tot 40. Is uw boek groter, dan worden er meerdere brochures gedrukt. Markeer vervolgens de reikwijdte van de aangebrachte wijzigingen: op het hele document of op het einde ervan.

Stap 4

In dit venster, maar al in het gedeelte "Papierformaat", stelt u het formaat van de gebruikte vellen in: A3, A4, A5 en andere. Vul indien nodig de velden van het item "Bronnen papier" in. Ook hier kunt u regelnummering toevoegen en beginnen met het bewerken en opmaken van de pagina. Ga hiervoor naar het speciale gedeelte van het menu "Formaat" of "Randen" van het subitem "Papierbron" van de functie "Pagina-instelling".

Stap 5

Als je boek helemaal klaar is, print je het uit. Selecteer hiervoor het item "Afdrukken" in het gedeelte "Bestand" of gebruik de sneltoets Ctrl + P. Geef de printer op waarop u het document wilt afdrukken (als er meerdere afdrukapparaten op de computer zijn geïnstalleerd), schakel het selectievakje "duplex afdrukken" in en klik op "OK". Als u wijzigingen in de parameters moet aanbrengen, klikt u op Annuleren om het afdrukken te annuleren.

Aanbevolen: