Een Inktcartridge Repareren

Inhoudsopgave:

Een Inktcartridge Repareren
Een Inktcartridge Repareren

Video: Een Inktcartridge Repareren

Video: Een Inktcartridge Repareren
Video: GL650 repareren, en onderzoeken wat er kapot is. 2024, April
Anonim

De inktcartridge kan uitdrogen door lange perioden van inactiviteit of als gevolg van het niet tijdig bijvullen. Fabrikanten van inkjetprinters zijn sterk gekant tegen elke manipulatie van cartridges (anders dan ze volledig te vervangen), maar in de meeste gevallen kan deze kostbare procedure worden vermeden.

Typische inkjetcartridge
Typische inkjetcartridge

Noodzakelijk

  • pollepel of ijzeren kom;
  • tang;
  • toiletpapier of servetten.

instructies:

Stap 1

We halen de cartridge eruit. Het schuift vanzelf naar buiten wanneer u het printerdeksel opent, drukt u gewoon een beetje op de doos en het komt er gemakkelijk uit.

Stap 2

Nu moet je een kleine hoeveelheid water op het fornuis verwarmen in een pollepel of ijzeren kom zodat er stoom uitkomt. We nemen de cartridge en houden de printkoppen boven de dampen. Het kan heet worden, dus het is het beste om het met een tang vast te houden. Knijp in ieder geval niet in, om niet te beschadigen.

Stap 3

De opgedroogde verf in het hoofd moet nat worden en gaan druipen, veeg alle overtollige verf weg met servetten totdat alle kleuren doorbreken. Dit kan vrij lang duren, afhankelijk van de mate van verwaarlozing van de printsproeiers.

Stap 4

Als de inktcartridge lange tijd niet is gebruikt, moet u deze van binnenuit spoelen. Open voorzichtig het deksel. Oudere modellen hebben hiervoor een speciaal metalen apparaat. Wees niet bang voor een beetje crunch, je kunt niet zonder. Bij nieuwe printers is het deksel verzegeld met plakband, eerst moet u het verwijderen en vervolgens voorzichtig openen met een schroevendraaier. Het belangrijkste is om scheuren van de muren te voorkomen, dit kan de container onbruikbaar maken. We halen de absorberende inzetstukken eruit en spoelen ze af met warm water, onthoud waar ze allemaal waren.

Stap 5

We dompelen de printkoppen 2 uur onder in warm water. Daarna drogen we alles grondig om geen kortsluiting te veroorzaken en verzamelen we het. Het deksel kan worden vastgezet met tape. Giet wat inkt in bakjes, volgens de kleurcirkels die op de sticker staan aangegeven. We deppen het mondstuk met een servet. Het moet duidelijke kleurenafdrukken hebben. Als ze beschikbaar zijn, plaatsen we de cartridge in de printer en proberen we af te drukken.

Stap 6

Als deze procedure de eerste keer niet heeft geholpen, kunt u deze herhalen. Het is hetzelfde voor zowel zwarte als kleurencartridges met ingebouwde printkoppen.

Aanbevolen: