Hoe Utp-kabel Te Krimpen?

Inhoudsopgave:

Hoe Utp-kabel Te Krimpen?
Hoe Utp-kabel Te Krimpen?

Video: Hoe Utp-kabel Te Krimpen?

Video: Hoe Utp-kabel Te Krimpen?
Video: UTP kábel krimpelése (How to crimp ethernet connector) 2024, Mei
Anonim

Als je op een dag besluit om een thuisnetwerk te maken of gewoon twee thuiscomputers te koppelen, dan is een van de taken die je moet oplossen het krimpen van een UTP-kabel of gewoon "twisted pair".

Hoe utp-kabel te krimpen?
Hoe utp-kabel te krimpen?

Noodzakelijk

RJ-45-krimptang, twee RJ-45-connectoren, UTP-kabel

instructies:

Stap 1

Het eerste dat je hiervoor nodig hebt, is een speciale krimptang. Je kunt het doen met een gewone platte schroevendraaier bij het krimpen, maar met deze optie is het percentage schroot te hoog, dus het is beter om een tang te gebruiken, vooral omdat ze zijn uitgerust met een apparaat voor het strippen van isolatie en zijsnijders, wat je zult nog steeds nodig.

Stap 2

Strip de isolatie van de kabel op een afstand van 2-3 centimeter van de rand. Maak elk paar los, trek de draden recht en spreid ze uit elkaar. Verzamel nu de bedrading op volgorde, volgens het kleurenschema. Wit-oranje, oranje, wit-groen, blauw, wit-blauw, groen, wit-bruin, bruin. Knip de draden voorzichtig af met een zijkniptang, ongeveer anderhalve centimeter van de rand van de isolatie. Neem de RJ-45-connector met de contacten naar boven gericht en steek de draden erin tot ze stoppen. Controleer nogmaals de volgorde van de draden, soms kunnen ze in de war raken. Als alles in orde is, steekt u de connector in de tang en knijpt u de hendels helemaal in. De connector is gekrompen.

Stap 3

Als u de computer op een hub, switch, router enz. wilt aansluiten, moet het andere uiteinde van de draad op dezelfde manier worden gekrompen. Als u van plan bent om twee computers rechtstreeks aan te sluiten, moet u de kabel krimpen met behulp van een cross-over-systeem. Het verschil zit in dit geval alleen in de volgorde van de draden aan één uiteinde van de kabel. Monteer hiervoor de draden als volgt: wit-groen, groen, wit-oranje, blauw, wit-blauw, oranje, wit-bruin, bruin.

Stap 4

Nadat de kabel is gekrompen, moet u deze controleren op een speciale tester, maar als deze er niet is, steekt u de draden gewoon in de connectoren. Als de LED's op de netwerkkaart knipperen, is hoogstwaarschijnlijk alles in orde. Maar deze vraag kan uiteindelijk pas worden beantwoord na het opzetten van het netwerk.

Aanbevolen: