Een ISO-bestand Afspelen

Inhoudsopgave:

Een ISO-bestand Afspelen
Een ISO-bestand Afspelen

Video: Een ISO-bestand Afspelen

Video: Een ISO-bestand Afspelen
Video: Hoe brand je een .iso bestand op een DVD ? 2024, Mei
Anonim

Bestanden met de extensie.iso worden schijfkopieën genoemd. Ze slaan de volledige structuur en inhoud van een cd op, of het nu een installatiebestand, muzieknummers of een dvd-film is. U kunt het.iso-bestand afspelen met speciale software.

Een ISO-bestand afspelen
Een ISO-bestand afspelen

instructies:

Stap 1

Om een bestand met de.iso-extensie af te spelen, hebt u een speciaal hulpprogramma nodig: Daemon Tools. Dit programma is ontworpen om een virtuele cd-drive te emuleren, waarin vervolgens de schijfkopie wordt gemount. Daemon Tools wordt gedistribueerd in twee distributies - betaald en gratis. Voor het thuis afspelen van iso-bestanden zijn de functies van de gratis versie voldoende. Je kunt het downloaden van de officiële website via de link https://www.daemon-tools.cc/rus/home. Installeer het programma en start vervolgens uw computer opnieuw op. Schakel tijdens de installatie de installatie uit van advertentiemodules die mogelijk zijn ingesloten in uw browser en besturingssysteem

Stap 2

Na de installatie gaat Daemon Tools automatisch naar het opstarten van Windows en begint het op de achtergrond te draaien wanneer het systeem opstart. Het applicatiepictogram bevindt zich in de rechterbenedenhoek van het scherm naast de systeemklok (in de lade). Om de programma-instellingen te openen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de knop "Emulatie" in het contextmenu. Klik daarna op de regel "Alle opties zijn ingeschakeld", die zich in het vervolgkeuzemenu bevindt. Nu verschijnt er een virtuele schijf in het systeem, of meerdere schijven die zichtbaar zullen zijn in alle bestandsbeheerders.

Stap 3

Om een .iso-bestand af te spelen, klikt u met de linkermuisknop op het pictogram op het item zoals "Drive 0: [X:] Empty". Open daarna het schijfkopiebestand in het geopende Windows Verkenner-venster.

Ga naar "Deze computer" en zorg ervoor dat een van de virtuele schijven nu vernoemd is naar de schijfkopie. Dubbelklik op het pictogram. Als gevolg hiervan zal de virtuele schijf ofwel openen als een gewone CD na autorun. Nu kunt u het ISO-bestand afspelen als een gewone cd.

Aanbevolen: