Hoe "Computerbeheer" Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe "Computerbeheer" Te Openen
Hoe "Computerbeheer" Te Openen

Video: Hoe "Computerbeheer" Te Openen

Video: Hoe
Video: Windows 10: Hoe je start menu instellingen "layout" te backuppen. 2024, Mei
Anonim

De Management Console is de belangrijkste Windows-softwaretool waarmee u uw systeem kunt configureren en bewaken. Voor deze doeleinden worden snap-ins gebruikt - kleine programma-modules die verschillende parameters van Windows besturen.

Hoe te openen
Hoe te openen

instructies:

Stap 1

U kunt de beheerconsole op verschillende manieren starten. Ga naar het "Configuratiescherm" en open het "Administrative Tools"-knooppunt door te dubbelklikken op de linkermuisknop. Dubbelklik vervolgens op het pictogram Computerbeheer.

Stap 2

Om toegang te krijgen tot het beheer van een externe computer, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram Computerbeheer aan de linkerkant van het consolevenster en selecteert u in het gedeelte Alle taken Verbinden met een andere computer. Klik op "Bladeren" en geef in het venster "Selecteren: Computer" de gebruikersnaam of netwerknaam op van de computer waartoe u toegang wilt.

Stap 3

U kunt de console starten met het pictogram Deze computer. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer de optie "Besturing" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 4

U kunt de computerbeheerconsole ook openen vanaf de opdrachtregel. Gebruik hiervoor de sneltoetscombinatie Win + R of selecteer de optie "Uitvoeren" in het menu "Start". Voer het commando compmgmt.msc in.

Stap 5

Als u vanaf de opdrachtregel toegang wilt krijgen tot de besturing van een externe computer, gebruikt u de volgende opdrachtindeling:

compmgmt.msc / comp_name of compmgmt.msc / comp_IP waarbij comp_name de netwerknaam is van de externe computer, comp_IP het netwerkadres is.

Stap 6

Het bestand compmgmt.msc bevindt zich in de map C:\Windows\system32. U kunt het vinden met behulp van de opdracht Zoeken in het menu Start. Controleer in het vervolgkeuzemenu het gedeelte "Bestanden en mappen", volg de link met dezelfde naam in het linkergedeelte van het venster en voer de bestandsnaam compmgmt.msc in het overeenkomstige veld in.

Stap 7

Vouw in het veld "Zoeken in" de lijst uit en markeer "Lokale schijf C:" Geef aanvullende zoekparameters op: "Zoeken in systeemmappen" en "Submappen bekijken". Klik op Zoeken. Wanneer de naam van het beheerconsolebestand aan de rechterkant van het venster met zoekresultaten verschijnt, dubbelklikt u erop. Het venster van de beheerconsole wordt geopend.

Aanbevolen: