Hoe De Firmware Naar Een Modem Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Firmware Naar Een Modem Te Veranderen
Hoe De Firmware Naar Een Modem Te Veranderen

Video: Hoe De Firmware Naar Een Modem Te Veranderen

Video: Hoe De Firmware Naar Een Modem Te Veranderen
Video: How to Upgrade Your Modem Firmware 2024, April
Anonim

Steeds vaker gebruiken gebruikers allerlei modems, routers en routers om hun eigen lokale netwerken te creëren. Om een stabiele werking van deze apparaten bij providers te garanderen, moeten ze correct worden geconfigureerd.

Hoe de firmware naar een modem te veranderen
Hoe de firmware naar een modem te veranderen

Noodzakelijk

  • - netwerkkabels;
  • - toegang tot internet.

instructies:

Stap 1

Selecteer de juiste router (modem). Als er onder uw apparaten laptops zijn, is het natuurlijk logischer om een wifi-router aan te schaffen. Controleer het type internetverbinding (LAN of DSL).

Stap 2

Installeer gekochte apparatuur en sluit deze aan op wisselstroom. Sluit de internetkabel aan op het apparaat via de WAN (internet)poort. Sluit een netwerkkabel aan op de LAN (Ethernet) connector, en sluit het andere uiteinde aan op de netwerkadapter van je computer of laptop.

Stap 3

Schakel het apparaat in dat is verbonden met de wifi-router. Start er een internetbrowser op. Voer het IP-adres van de router in het invoerveld van de browser-url in. Druk op de Enter-toets. Voer de beginwaarden van de gebruikersnaam en het wachtwoord in om toegang te krijgen tot de apparatuurinstellingen. Alle benodigde gegevens vind je in de gebruikershandleiding van de wifi-router.

Stap 4

Bezoek de officiële website van de fabrikant van dit wifi-routermodel. Download daar de nieuwste softwareversie (firmware). Open het Configuratiemenu en navigeer naar Firmwareversie. Klik op de knop Bladeren en blader naar het eerder gedownloade bestand. Wacht tot de router de softwareversie heeft bijgewerkt en start opnieuw op.

Stap 5

Herhaal het algoritme voor het openen van de webinterface voor apparaatinstellingen. Ga naar het menu Internet Setup (WAN) en configureer de verbinding met de server van de provider. Houd hierbij rekening met de technische vereisten voor toegang tot internet. Sla de menu-opties op.

Stap 6

Open het menu Draadloze configuratie (Wi-Fi). Configureer de instellingen van het draadloze toegangspunt door de naam (SSID), wachtwoord (wachtwoord) en beveiligingstype, zoals WPA-PSK, op te geven. Sla de netwerkinstellingen op. Start uw wifi-router opnieuw op.

Aanbevolen: