Hoe Het Mkv-formaat Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe Het Mkv-formaat Te Bekijken
Hoe Het Mkv-formaat Te Bekijken

Video: Hoe Het Mkv-formaat Te Bekijken

Video: Hoe Het Mkv-formaat Te Bekijken
Video: How to convert MKV to MP4 2024, April
Anonim

Mkv, ook bekend als "Matryoshka" of Matroska, is een van de populaire containers voor videoverpakkingen. Handig omdat het audiotracks in verschillende talen kan bevatten, informatie over het opsplitsen van video's in hoofdstukken, menu's, ondertitels en andere service-informatie. Om video's in dit formaat te bekijken, moet u helaas extra programma's installeren. Mkv kan echter altijd worden geconverteerd naar een formaat waar noch de speler op je computer, noch de dvd-speler die op je tv is aangesloten, problemen mee heeft.

Hoe het mkv-formaat te bekijken
Hoe het mkv-formaat te bekijken

Noodzakelijk

  • - MKV Converter Studio-programma;
  • - VLC-speler.

instructies:

Stap 1

Open het mkv-bestand in MKV Converter Studio. Om dit te doen, klikt u met de linkermuisknop op de knop Toevoegen in de linkerbovenhoek van het conversievenster. Selecteer het videobestand in het geopende verkennervenster en klik op de knop "Openen".

Stap 2

Selecteer het formaat waarvan u de uitvoer wilt krijgen. Klik hiervoor op de pijl rechts van het veld Profiel. Dit opent een lijst met formaten waarnaar het mkv-bestand kan worden geconverteerd. In MKV Converter Studio zijn formaten gegroepeerd per apparaat: het is mogelijk om video te converteren naar een formaat voor iPod, iPhone, verschillende andere mobiele apparaten, thuisbioscopen, dvd's en vcd's. Conversie naar Flash-formaat voor YouTube is mogelijk.

Stap 3

Beweeg de cursor over de betreffende apparaatgroep. Rechts wordt een lijst met indelingen geopend. Selecteer het formaat dat wordt ondersteund door de speler die op uw computer is geïnstalleerd door met de linkermuisknop op de naam van het formaat te klikken.

Stap 4

Klik op de knop Instellingen rechts van het veld Profiel. Controleer in het geopende venster de conversie-instellingen: framegrootte, frames per seconde, bitrate en codec voor video en geluid.

Stap 5

Geef de map op waarin de geconverteerde video wordt opgeslagen. Klik hiervoor op het mappictogram aan de rechterkant van het veld Uitvoerpad. Geef de locatie op uw computer op waar het bestand na conversie zal worden geschreven. Klik op de OK-knop.

Stap 6

Klik op de knop Converteren om te beginnen met het converteren van de video. Dit proces zal enige tijd duren. Wacht tot het voorbij is. U kunt het resulterende bestand openen met behulp van de speler die op uw computer is geïnstalleerd.

Aanbevolen: