Wat Is Actieve Netwerkapparatuur?

Inhoudsopgave:

Wat Is Actieve Netwerkapparatuur?
Wat Is Actieve Netwerkapparatuur?

Video: Wat Is Actieve Netwerkapparatuur?

Video: Wat Is Actieve Netwerkapparatuur?
Video: Hub, switch en router uitgelegd - Wat is het verschil? 2024, April
Anonim

Netwerkapparatuur, waardoor de gebruiker toegang krijgt tot het netwerk, is onderverdeeld in twee typen: actief en passief. Actieve netwerkapparatuur moet in de eerste plaats worden begrepen als verschillende soorten schakelapparatuur, hubs, routers, enz. Passieve netwerkapparatuur omvat: kabels, stopcontacten, connectoren, enz.

Wat is actieve netwerkapparatuur?
Wat is actieve netwerkapparatuur?

Actieve netwerkapparatuur

Actieve netwerkapparatuur is ontworpen om verschillende acties uit te voeren, op de een of andere manier gerelateerd aan gegevensoverdracht. Denk bijvoorbeeld aan routers. Het is bekend dat ze speciale informatiepakketten doorsturen naar de computers die erop zijn aangesloten, waarna ze toegang krijgen tot internet. In alle soorten actieve netwerkapparatuur wordt pakketgegevenstransmissie georganiseerd, waarbij elk pakket is voorzien van verschillende informatie over de locatie, integriteit van informatie en andere gegevens, waardoor het op zijn bestemming kan worden afgeleverd.

Actieve netwerkapparatuur kan niet alleen de functie van het verzenden van datapakketten vervullen, maar ook de functie van het creëren van transmissiekanalen. Dit komt door het feit dat er een enorme verscheidenheid aan opties voor gegevensoverdracht in het netwerk is, die direct afhankelijk zijn van de belasting van het netwerk en drukke / vrije apparaten.

Netwerkadapters verbinden het apparaat met het netwerk. Repeaters (versterkers) ontvangen en versterken, zoals je zou kunnen raden, het bestaande signaal, terwijl een persoon altijd de mogelijkheid heeft om hetzelfde signaal te vertakken. Converters (zelden gebruikt) converteren van de ene technologie voor gegevensoverdracht naar de andere. In principe worden ze gebruikt waar het onmogelijk is om gegevens met een bepaalde technologie over te dragen en om te zetten in een andere.

Met switches, hubs en andere soortgelijke apparatuur kun je meerdere computers combineren in één netwerk, dat wil zeggen dat ze een zogenaamde logische verbinding tussen apparaten vormen. Routers verdelen op hun beurt datapakketten over computers, netwerksegmenten.

Als gevolg hiervan zorgt actieve netwerkapparatuur voor de opbouw van een gedistribueerde informatiestructuur en stelt het de gebruiker in staat bepaalde hoeveelheden informatie over een lange afstand te verzenden en te ontvangen (dat wil zeggen, internet te gebruiken).

Passieve netwerkapparatuur

Wat passieve netwerkapparatuur betreft, deze wordt niet gevoed door het lichtnet en verzendt het signaal zonder enige versterking. Het is verdeeld in twee voorwaardelijke groepen: apparatuur, die dient als een datatransmissiepad, en apparatuur, een soort route voor kabels. De eerste groep omvat meestal: stopcontacten, kabels, enz. De tweede groep: beugels, kabelgoten, clips en andere apparatuur.

Het blijkt dus dat het de actieve netwerkapparatuur is die de hoofdrol speelt bij het creëren en ontvangen van een signaal.

Aanbevolen: