Hoe Maak Je Een Staafdiagram?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Staafdiagram?
Hoe Maak Je Een Staafdiagram?

Video: Hoe Maak Je Een Staafdiagram?

Video: Hoe Maak Je Een Staafdiagram?
Video: Hoe maak je een staafdiagram? Stap voor stap (staafgrafiek) 2024, April
Anonim

Microsoft Excel maakt het mogelijk om verschillende soorten grafieken en diagrammen te bouwen op basis van tabelgegevens voor een meer visuele weergave van informatie. U kunt bijvoorbeeld een staafdiagram maken dat de prestaties van elke afdeling of medewerker weergeeft. Met behulp van de grafiek kunt u de afhankelijkheid van de ene indicator van de andere plotten.

Hoe maak je een staafdiagram?
Hoe maak je een staafdiagram?

Noodzakelijk

Excel

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Excel. Open het bestand met de tabel waarvan u een histogram wilt maken. Selecteer het waardenbereik dat u in de grafiek wilt weergeven en klik op de knop "Grafiekwizard" op de werkbalk.

Stap 2

Selecteer het item "Histogrammen" op het standaardtabblad in het verschenen wizardvenster en markeer de grafiekweergave die u nodig hebt in het rechtergedeelte van het venster. Klik op de knop Volgende. Controleer in het tweede venster van de wizard de juistheid van het geselecteerde bereik, volgens welke de grafiek in Excel is gebouwd. Wijzig deze indien nodig door op de knop in het veld "Bereik" te klikken. Klik op het tabblad Reeks om een reeks waarden toe te voegen, bijvoorbeeld uit een ander gedeelte van de tabel.

Stap 3

Selecteer elke rij en geef deze een naam. Om dit te doen, klikt u in het veld "Naam" op de knop en selecteert u de cellen die als namen voor de waarden zullen dienen. Voer labels in voor de X-as Als u ze vanuit de tabel wilt toevoegen, klikt u op de juiste knop en selecteert u het gewenste gegevensbereik uit de tabel. Merk op hoe het voorbeeld van het diagram in het venster verandert. Klik volgende".

Stap 4

Stel de vereiste parameters van het histogram in. Voer op het tabblad "Titels" de titel van het diagram zelf in, aslabels. Ga naar het tabblad "Legend", selecteer de locatie ten opzichte van het histogram: onder, rechts, links. Stel indien nodig de weergave van gegevenslabels in op het juiste tabblad. Klik volgende".

Stap 5

Selecteer waar het geconstrueerde staafdiagram moet worden geplaatst in de volgende stap van de wizard. U kunt het op een bestaand blad plaatsen, d.w.z. op hetzelfde als de tafel. Leg deze eventueel op een apart vel. Klik op de knop Voltooien. Indien nodig kunt u de parameters of het formaat van de grafiek wijzigen, hiervoor klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u het gewenste item. De constructie van het histogram is voltooid.

Aanbevolen: