Hoe Maak Je Een Staafdiagram In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Staafdiagram In Excel
Hoe Maak Je Een Staafdiagram In Excel

Video: Hoe Maak Je Een Staafdiagram In Excel

Video: Hoe Maak Je Een Staafdiagram In Excel
Video: Staafdiagram in Excel maken 2024, Maart
Anonim

U kunt verschillende soorten grafieken maken in Microsoft Office Excel. Een histogram is een grafiek waarin gegevens worden weergegeven als verticale balken van verschillende hoogtes, waarvan de waarden uit de opgegeven cellen worden gehaald.

Hoe maak je een staafdiagram in Excel
Hoe maak je een staafdiagram in Excel

instructies:

Stap 1

Start Excel en voer de gegevens in waarvan u een staafdiagram wilt maken. Selecteer het gewenste celbereik, inclusief de rij- en kolomnamen die later in de diagramlegenda zullen worden gebruikt.

Stap 2

Klik op het tabblad "Invoegen". Klik op de standaardwerkbalk in het gedeelte "Grafieken" op de miniatuurknop "Histogram". Kies in het vervolgkeuzemenu uit de opties de sjabloon die het beste bij uw doeleinden past. Het histogram kan conisch, piramidaal, cilindrisch zijn of eruitzien als een gewone rechthoekige staaf.

Stap 3

Selecteer het aangemaakte histogram door er met de linkermuisknop op te klikken. Het contextmenu "Werken met grafieken" met drie tabbladen komt beschikbaar: "Ontwerp", "Lay-out" en "Formaat". Om het uiterlijk van de grafiek naar eigen goeddunken aan te passen - verander het type, rangschik de gegevens in een andere volgorde, kies de juiste ontwerpstijl - gebruik het tabblad "Ontwerp".

Stap 4

Bewerk op het tabblad "Lay-out" de inhoud van het histogram: wijs een naam toe aan de kaart en coördinaatassen, stel de manier in waarop het raster wordt weergegeven, enzovoort. Sommige bewerkingen kunnen in het diagramvenster zelf worden uitgevoerd. Klik bijvoorbeeld met de linkermuisknop op het veld "Grafieknaam", het aangegeven gebied wordt gemarkeerd. Schrap de bestaande tekst en ga uw in. Om de bewerkingsmodus van het geselecteerde veld te verlaten, klikt u met de linkermuisknop ergens buiten de selectiegrenzen.

Stap 5

Gebruik het tabblad Opmaak om de grootte van het histogram, de kleur, de omtrek en de effecten voor vormen aan te passen met behulp van de juiste secties op de werkbalk. Sommige bewerkingen met het diagram kunnen ook met de muis worden uitgevoerd. Dus om de grootte van het histogramgebied te wijzigen, kunt u ofwel de sectie "Grootte" gebruiken, of de cursor naar de hoek van de grafiek verplaatsen en, terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, de omtrek in de gewenste richting slepen.

Stap 6

Om het histogram aan te passen, kunt u ook het contextmenu gebruiken dat wordt aangeroepen door met de rechtermuisknop op het gebied van het histogram te klikken. Als het hele diagram is geselecteerd, zijn algemene instellingen beschikbaar. Om een specifieke gegevensgroep te bewerken, selecteert u deze eerst, waarna de opties voor het geselecteerde fragment in het vervolgkeuzemenu verschijnen.

Aanbevolen: