Microfoonversterking Inschakelen

Inhoudsopgave:

Microfoonversterking Inschakelen
Microfoonversterking Inschakelen

Video: Microfoonversterking Inschakelen

Video: Microfoonversterking Inschakelen
Video: Problemen met de microfoon en lijningang oplossen in Windows 8 2024, April
Anonim

Ben je een aspirant-muzikant en heb je besloten om je opnames te vereeuwigen, maar heb je geen geld om studiotijd te huren, dus je moet genoegen nemen met een thuiscomputer en een goedkope microfoon? Niet alleen zal de kwaliteit van de opname niet zo hoog zijn, ook het volume van de microfoon kan uitvallen. Hoe de microfoon versterken zodat het signaalvolume voldoende is?

Microfoonversterking inschakelen
Microfoonversterking inschakelen

instructies:

Stap 1

Controleer de geluidskaartinstellingen van uw pc. Dubbelklik hiervoor op het consolepaneel van het audioapparaat, dat zich meestal linksonder op het scherm naast de klok bevindt. U ziet een venster met schuifregelaars die verantwoordelijk zijn voor het volumeniveau van een of andere connector.

Stap 2

Zoek de schuifregelaar voor het microfoonvolume. Verhoog de schuifregelaar naar de maximale waarde om de microfoon te versterken. Zorg ervoor dat Uitschakelen niet is aangevinkt.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Opname" in hetzelfde venster. Selecteer uw geluidskaart als opnameapparaat. Verhoog de opnameniveau-indicator tot het maximum om de microfoon verder te versterken.

Stap 4

Profiteer van de versterkingsfuncties van de opnamesoftware. Verhoog het volume van het ingangssignaal tijdens het opnemen om het krachtiger te maken. Dit kan worden gedaan door de corresponderende knoppen in de buurt van het opnamespoor te verplaatsen.

Stap 5

Vergeet ook niet dat de opname zelf luider kan, al is het beter dat het signaal aanvankelijk sterk is. Ga naar de instellingeninterface van je geluidskaart. Zoek de knop "Microfoonversterking inschakelen". Het signaal wordt krachtiger, maar aangezien je goedkope apparatuur gebruikt, zal de opnamekwaliteit daar niet veel van profiteren.

Stap 6

Koop een mid-range microfoon en microfoonvoorversterker. Dit is de echte oplossing voor het probleem. U kunt het signaal zo afstemmen dat het tegelijkertijd luid en duidelijk is zonder externe achtergrond en ruis, wat u nauwelijks kunt bereiken met een standaard computermicrofoon of karaokemicrofoon.

Stap 7

Gebruik een adapter om de voorversterker op de geluidskaart aan te sluiten. Het wordt meestal geleverd met de kit. Zo niet, dan kun je het bij elke bouwmarkt krijgen.

Aanbevolen: