Eén Pagina In Twee Afdrukken

Inhoudsopgave:

Eén Pagina In Twee Afdrukken
Eén Pagina In Twee Afdrukken

Video: Eén Pagina In Twee Afdrukken

Video: Eén Pagina In Twee Afdrukken
Video: pp m5 2 afdrukken 2024, Mei
Anonim

Alle afdrukinstellingen worden gemaakt in het dialoogvenster "Afdrukken". De interface van dit venster in verschillende programma's is iets anders in het aantal parameters en instellingen. Grote grafische softwarepakketten hebben bijvoorbeeld verschillende tabbladen in het venster "Afdrukken" waarmee een "voorafdruk"-voorbereiding van een grafisch bestand mogelijk is. Als de taak om één pagina op twee pagina's af te drukken voor je ligt in een teksteditor Word, dan kun je dit op verschillende manieren doen.

Eén pagina in twee afdrukken
Eén pagina in twee afdrukken

Noodzakelijk

Computer, printer, Word-teksteditor

instructies:

Stap 1

Selecteer het tekstblok op de pagina dat u op het eerste vel wilt afdrukken. Klik hiervoor op de linkermarge van het document naast de eerste geselecteerde regel en verplaats de cursor naar de laatste regel. Een andere selectiemethode is door met de linkermuisknop voor het eerste woord te klikken en, door op de Shift-toets te drukken, na het laatste woord van het geselecteerde tekstblok te klikken.

Stap 2

Klik op het pictogram Afdrukken op de programmawerkbalk of start de opdracht Afdrukken in het vervolgkeuzemenu Bestand. Vink in het dialoogvenster "Afdrukken" in het gedeelte "Pagina's" het keuzerondje "Selectie" aan. Bevestig de actie door op OK te klikken. Herhaal dit voor de rest van de tekst.

Stap 3

Een andere manier is om de pagina van het document zelf te wijzigen. Plaats hiervoor de cursor na het laatste teken dat u op de eerste pagina wilt afdrukken. Selecteer het item "Invoegen" in de menubalk. De lijst wordt groter, waar u de opdracht "Break …" moet selecteren. Selecteer in het dialoogvenster "Nieuwe pagina". De rest van de tekst wordt meegenomen naar de tweede pagina.

Stap 4

Verstuur het document om af te drukken door op de knop "Afdrukken" te klikken of via het menu-item "Bestand-afdrukken". In dit geval wordt het document op twee vellen afgedrukt zonder aanvullende parameters op te geven.

Stap 5

Als u afdrukken op meerdere bladen in Excel moet instellen, ga dan naar het menu "Beeld - Pagina-indeling" en grijp de stippellijn van de paginarand met de muis en stel deze in op de gewenste positie.

Aanbevolen: