Twee Pagina's Op één Afdrukken

Inhoudsopgave:

Twee Pagina's Op één Afdrukken
Twee Pagina's Op één Afdrukken

Video: Twee Pagina's Op één Afdrukken

Video: Twee Pagina's Op één Afdrukken
Video: Inside the mind of a master procrastinator | Tim Urban 2024, Mei
Anonim

De Microsoft Word-teksteditor heeft ingebouwde mogelijkheden voor verschillende manieren om tekst op vellen papier te plaatsen. Naast het gebruik van kolommen en boeksjablonen zijn er ook mogelijkheden om twee pagina's naast elkaar in een horizontaal of verticaal vlak te plaatsen.

Twee pagina's op één afdrukken
Twee pagina's op één afdrukken

Noodzakelijk

Microsoft Word-teksteditor

instructies:

Stap 1

Open een document in een teksteditor, waarvan de pagina's twee op een blad moeten worden geplaatst - het bijbehorende dialoogvenster wordt geopend door op de sneltoets CTRL + O te drukken.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Pagina-indeling" en vouw de vervolgkeuzelijst uit op het pictogram met het label "Velden" - het wordt hier in het gedeelte "Pagina-instellingen" geplaatst. Het onderste item in deze lijst heet Aangepaste velden - klik erop. Op deze manier wordt een venster geopend met een completere set instellingen voor paginaparameters.

Stap 3

Kies hoe de pagina's op het vel papier worden gelegd. Het tabblad Velden, dat standaard wordt geopend, is verdeeld in verschillende secties. Het gedeelte "Oriëntatie" bevat twee opties voor het rangschikken van pagina's op een vel papier - staand en liggend (of staand en liggend). Als u twee pagina's naast elkaar wilt plaatsen, klik dan op de optie "liggend", als de ene boven de andere - laat "portret" staan.

Stap 4

Zoek in de sectie "Pagina's" de vervolgkeuzelijst die tegenover het opschrift "meerdere pagina's" is geplaatst. Vouw het uit en selecteer de regel "twee pagina's per vel". Tegelijkertijd zullen in het gedeelte "Marges", dat als eerste op dit tabblad wordt geplaatst, de namen van de instellingen worden gewijzigd - stel de vereiste marges in vanaf de randen van het blad en tussen pagina's op dit blad.

Stap 5

De standaardinstelling voor afdrukken is A4. Als u een ander formaat gaat gebruiken voor het afdrukken van twee pagina's op een vel, ga dan naar het tabblad "Papierformaat" en selecteer het gewenste formaat in de bovenste vervolgkeuzelijst.

Stap 6

Klik op de knop "OK" wanneer alle opmaakinstellingen zijn voltooid.

Stap 7

In eerdere versies van deze editor dan Microsoft Word 2007 hebt u toegang tot alle vermelde instellingen door Pagina-instelling te selecteren in het menu Bestand.

Aanbevolen: