Hoe Installeer Ik Windows Media Player

Hoe Installeer Ik Windows Media Player
Hoe Installeer Ik Windows Media Player

Video: Hoe Installeer Ik Windows Media Player

Video: Hoe Installeer Ik Windows Media Player
Video: Как установить (вернуть) проигрыватель Windows Media Player 2023, December
Anonim

Elke eigenaar van een pc heeft veel video's en albums met muziek op de harde schijf, die een speler nodig hebben om te bekijken en te beluisteren. Een van de meest populaire is Windows Media Player, die bijna alle bekende mediaformaten kan afspelen. U kunt de speler downloaden van de officiële website van Microsoft. Nieuwe versies van de mediaspeler bieden gebruikers nog meer mogelijkheden - zowel een nieuwe interface als de mogelijkheid om direct muziek te downloaden van online muziekwinkels.

Hoe installeer ik Windows Media Player
Hoe installeer ik Windows Media Player

Om Windows Media Player correct te installeren, moet u alle actieve programma's sluiten. Dit is niet zomaar een waarschuwing om allerlei conflicten tussen software te vermijden. Het punt is dat een aantal Microsoft-toepassingen, bijvoorbeeld de Internet Explorer-browser, enkele componenten van de speler in hun werk gebruiken. Voor een correcte en volledige installatie moeten ze inactief zijn, inclusief de vorige versie van Windows Media Player. Om dit te doen, moet u ervoor zorgen dat er geen pictogram is dat overeenkomt met het programma in het systeemvak. Het is het beste om naar de "Toolbox" te gaan en het vinkje naast "Windows Media Player" uit te schakelen.

Om Windows Media Player zelf te installeren, moet u naar de map met de opgeslagen distributie gaan en dubbelklikken op het installatiepictogram (in de regel is dit een bestand met de naam MP8Setup.exe, waarbij MP staat voor Media Player, en het nummer staat voor het versienummer).

In het eerste installatievenster dat verschijnt, detecteert het programma of er actieve programma's zijn en zal aanbieden deze te sluiten. Door op de knop "Volgende" te klikken, verschijnt informatie met de licentieovereenkomst, die de gebruiker moet lezen en accepteren van de voorwaarden van de overeenkomst. Om dit te doen, moet u op de knop "Ik accepteer" klikken.

In het nieuwe venster om privacy-instellingen in te stellen, is het raadzaam om de selectievakjes naast "Automatisch licenties verkrijgen voor beschermde inhoud" en "Unieke spelercode naar inhoudsproviders verzenden" uit te schakelen. Het wordt ook aanbevolen om het selectievakje naast "Bestand en adreslogboek in de speler opslaan" uit te schakelen, aangezien deze informatie mogelijk beschikbaar is voor andere gebruikers van de computer. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, klikt u nogmaals op de knop "Volgende".

Het installatieprogramma zal u vragen om Windows Media Player te selecteren als uw primaire MP3-speler. Als gebruikers andere spelers hebben, schakelt u op het tabblad "Bestandstypen" het selectievakje "MP3-audiobestanden" uit. Windows Media Player zal dus niet doen alsof ze ze afspeelt zonder toestemming van de gebruiker.

In het volgende tabblad "Extra functies" wordt voorgesteld om het spelerpictogram op het bureaublad of op de snelstartbalk te plaatsen. Afhankelijk van uw voorkeuren, kunt u de bijbehorende labels uitschakelen of verlaten. Door op de knop "Voltooien" te klikken, wordt het installatieprogramma afgesloten. Wanneer u Windows Media Player voor de eerste keer start, zoekt het op uw computer naar mediabestanden en voegt deze toe aan de verzameling.

Aanbevolen: