Wat Is Een Snelle Code?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Snelle Code?
Wat Is Een Snelle Code?

Video: Wat Is Een Snelle Code?

Video: Wat Is Een Snelle Code?
Video: QRcode wat is het en wat zijn de mogelijkheden. 2023, December
Anonim

SWIFT is een internationale interbancaire organisatie die zorgt voor de succesvolle afronding van een transactie bij het overboeken van geld van het ene land naar het andere. Met behulp van de SWIFT-identifier wordt het geld naar een specifiek bankfiliaal gestuurd waar de geldrekening van de begunstigde zich bevindt.

Wat is een snelle code?
Wat is een snelle code?

Functie en werking van SWIFT

SWIFT opereert als een internationale gemeenschap waarin elk van de deelnemers zijn eigen unieke identificatiecode heeft. Tegenwoordig worden SWIFT-codes gebruikt door ongeveer 9000 banken die in verschillende landen zijn geregistreerd. Om geld over te maken, hoeft een communitylid vandaag alleen deze code en de persoonlijke IBAN-ID van de ontvanger te kennen. Met het gebruik van SWIFT worden dagelijks ongeveer 2 miljoen transacties uitgevoerd, die in geld of effecten worden uitgevoerd. Soms wordt de SWIFT-code BIC, SWIFT-code of SWIFT-ID genoemd.

De code genereren

De SWIFT-code wordt gegenereerd in overeenstemming met de algemeen aanvaarde norm ISO 9362. De code zelf is een alfanumerieke combinatie die eruitziet als BBBB CC LL bb. Elk van de secties vertegenwoordigt een specifieke identificatie die de locatie van een bepaalde bank aangeeft.

Op de eerste plaats van de code staan vier cijfers, afgewisseld met letters om een specifieke bank of andere financiële instelling aan te duiden. Deze parameter is essentieel bij het verzenden van een betaling en moet exact worden opgegeven bij het uitvoeren van een overboeking. De CC-code identificeert het land waarin de bank van de begunstigde is gevestigd. De alfanumerieke landcode wordt gebruikt volgens een specifieke ISO 3166-norm en is op te vragen bij medewerkers van bankorganisaties. De LL-codeparameter definieert de specifieke locatie van de begunstigde. De laatste 3 cijfers van SWIFT geven de bankfiliaalcode aan. Als de financiële instelling geen afdelingen heeft, kan de code worden ingesteld op XXX.

Waar SWIFT te krijgen

In de regel moet de SWIFT-code door de bank worden afgegeven bij het openen van een rekening. U kunt ook een identificatienummer aanvragen wanneer u contact opneemt met de abonneeservice van de bank. Het verstrekken van een SWIFT-code is in sommige gevallen optioneel voor een succesvolle transactie, maar het verstrekken van dergelijke informatie zal het betalingsproces aanzienlijk versnellen.

De SWIFT-parameter is ook te vinden op de officiële website van de bank, die de rekening van de ontvanger bedient. Als het niet mogelijk is om de vereiste cijfercombinatie te achterhalen, zijn er speciale diensten voor het zoeken naar SWIFT-identifiers op internet. Om de code op bronnen zoals Routingnummers of De snelle codes te achterhalen, hoeft u alleen het adres van de ontvangende bank op te geven.

Aanbevolen: