Waarom Heb Je Een Netwerk Nodig?

Waarom Heb Je Een Netwerk Nodig?
Waarom Heb Je Een Netwerk Nodig?

Video: Waarom Heb Je Een Netwerk Nodig?

Video: Waarom Heb Je Een Netwerk Nodig?
Video: Informatica - Netwerken 2024, April
Anonim

De meeste moderne personal computers maken deel uit van een soort lokaal netwerk. Ook al heb je maar één pc in huis, deze is toch opgenomen in het netwerk van de provider die je internettoegang geeft.

Waarom heb je een netwerk nodig?
Waarom heb je een netwerk nodig?

Doorgaans worden lokale netwerken gecreëerd om een relatief snelle gegevensuitwisseling te bieden tussen de computers die er deel van uitmaken. Tegelijkertijd vergemakkelijkt het behoren van een bepaalde pc tot een netwerk het proces van de configuratie en het beheer van het netwerk als geheel.

Vóór de actieve ontwikkeling van internet werden voornamelijk werkende lokale netwerken gecreëerd. Hun bestaan maakte het mogelijk om gemakkelijk vanaf meerdere computers tegelijk aan bepaalde taken te werken. Ondanks het feit dat moderne computers relatief hoge prestaties leveren, is het lang niet altijd voldoende om de meest complexe taken uit te voeren. Door een lokaal netwerk te creëren en correct te configureren, kunnen meerdere computers tegelijk werken aan het oplossen van een specifiek probleem. Dit vermindert de tijd die nodig is om het te voltooien aanzienlijk.

Lokale netwerken zijn enorm populair geworden bij verschillende bedrijven en kantoren. Ten eerste werd het mogelijk om met gedeelde databases te werken. Reisorganisaties hoeven bijvoorbeeld niet constant contact op te nemen met luchtvaartmaatschappijen om de beschikbaarheid te controleren. Een groot aantal gebruikers kan tegelijkertijd tickets boeken en daarbij met bepaalde bestanden in de netwerkmodus werken.

Sommige netwerken hebben het voordeel dat ze tijd en geld besparen. Binnen een relatief groot kantoor kan bijvoorbeeld slechts één printer worden geïnstalleerd. Elke gebruiker heeft er toegang toe. Dit elimineert de noodzaak om een groot aantal afdrukapparaten aan te schaffen. Natuurlijk kunt u constant bestanden op verschillende schijven overzetten naar de gewenste computer. Deze methode kost enorm veel tijd. Tegelijkertijd is de computer waarop de printer is aangesloten constant bezig.

Uit het voorgaande kunnen we concluderen dat lokale netwerken zijn ontworpen om geld en tijd te besparen en tegelijkertijd het gezamenlijke werk van meerdere mensen gemakkelijk en zeer productief te maken.

Aanbevolen: