Een Textuur Openen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Textuur Openen In Photoshop
Een Textuur Openen In Photoshop

Video: Een Textuur Openen In Photoshop

Video: Een Textuur Openen In Photoshop
Video: Photoshop serie 9 Textuur toevoegen 2024, Mei
Anonim

Net begonnen met het onder de knie krijgen van 3D-modellering, wordt de gebruiker geconfronteerd met verschillende problemen. In het bijzonder kan de vraag rijzen hoe de textuur van een object in Adobe Photoshop kan worden geopend.

Een textuur openen in Photoshop
Een textuur openen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Meestal ontstaan er problemen in die situaties waarin de afbeelding wordt weergegeven door een bestand in dds-formaat, dat meestal wordt gebruikt voor texturen. Aanvankelijk ondersteunt Adobe Photoshop dit formaat niet, dus u moet downloaden van internet en de plug-in NVIDIA Texture Tools voor Adobe Photoshop op uw computer installeren.

Stap 2

Start een webbrowser en open de officiële website van de softwareontwikkelaar op https://developer.nvidia.com/nvidia-texture-tools-adobe-photoshop. Selecteer de versie van de plug-in voor uw systeem (32 of 64 bit) door met de linkermuisknop op de bijbehorende linkregel te klikken. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Markeer de opdracht "Opslaan" erin met een markering en geef de map op voor het opslaan van het bestand. Wacht tot het downloaden is voltooid.

Stap 3

Open de map waarin u het bestand zojuist hebt opgeslagen en voer het uit. Het installatieproces van de plug-in is geautomatiseerd. Volg de instructies van de "Installatiewizard" en installeer de applicatie op uw computer. Nadat de installatie is voltooid, start u de grafische editor Adobe Photoshop. Nu zou je de gewenste textuur moeten kunnen openen.

Stap 4

Nadat u het dds-bestand hebt geselecteerd, verschijnt er een queryvenster in de editor met opties voor de acties die voor u beschikbaar zijn. U kunt het bestand openen zoals het is opgeslagen, het converteren naar 8-, 16- en 32-bits afbeeldingen, alle kaarten laden of de textuur verticaal roteren.

Stap 5

Als u de textuur wilt bewerken zoals elke andere afbeelding, stelt u een markering in het queryvenster in tegenover het veld Laden met standaardformaten. Verwijder de markering niet uit het dialoogvenster Dit dialoogvenster weergeven linksonder in het venster, anders kunt u de volgende keer geen manier kiezen om het bestand te openen en wordt standaard de laatst gemarkeerde optie gebruikt. Nadat u een beslissing heeft genomen, klikt u op de knop OK in het aanvraagvenster.

Aanbevolen: