Hoe Maak Je Een Textuur

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Textuur
Hoe Maak Je Een Textuur

Video: Hoe Maak Je Een Textuur

Video: Hoe Maak Je Een Textuur
Video: MinetopiaServer: Hoe maak je je eigen TexturePack!!! 2024, April
Anonim

Texturen worden gebruikt in een breed scala van ontwerp- en grafische gebieden - bij het maken van achtergronden en verschillende objecten in Photoshop, en natuurlijk bij het werken met driedimensionale objecten in 3DMax. Als je met dergelijke programma's werkt, en vooral in 3D, zal de vaardigheid om realistische fotografische texturen te maken erg handig voor je zijn. In dit artikel leert u hoe u vloeiende texturen kunt maken van foto's in Photoshop.

Hoe maak je een textuur
Hoe maak je een textuur

Noodzakelijk

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Kies een foto waaruit u textuur wilt extraheren, bijvoorbeeld een foto met een duidelijk gestructureerd object (bijvoorbeeld hout of steen).

Stap 2

Snijd het geselecteerde deel van de foto bij met het gereedschap Bijsnijden. Het fragment moet vierkant zijn voor het latere gemak van het werken met de textuur.

Selecteer het fragment (Selecteer> Alles) en ga vervolgens naar het menu "Bewerken" en selecteer het item "Patroon definiëren" zodat uw fragment wordt gedefinieerd als de structuur van Photoshop.

Stap 3

Om de functionaliteit van de textuur te testen, opent u een nieuw leeg bestand en vult u dit met de gemaakte textuur (menu Bewerken, opdracht Vullen). Je zult zien dat de textuur het lege gebied niet gelijkmatig vult, maar met merkbare grenzen.

Deze grenzen moeten worden gladgestreken, en om dit te doen, opent u de sectie "Filter" en selecteert u "Offset". Pas de aanwijzers zo aan dat alle randen en naden zich in het midden van de tekening bevinden.

Gebruik het gereedschap Kloonstempel en vervaag de randen door de originele kloongebieden te selecteren met de Alt-toets. Als er scherpe contrasterende vlekken en elementen in de textuur zijn, retoucheer deze dan ook, anders worden ze herhaald in de textuur. Daarnaast kunnen onvolkomenheden worden gecorrigeerd met verschillende instellingen voor belichting, helderheid en verzadiging van het beeld.

Stap 4

Nadat het retoucheren van de naden en onvolkomenheden van de textuur is voltooid, slaat u de wijzigingen op en slaat u de textuur opnieuw op in het gewenste formaat. Nu kan het worden gebruikt in programma's voor het werken met 3D-formaat.

Aanbevolen: