Waar Gaat RAM Heen?

Inhoudsopgave:

Waar Gaat RAM Heen?
Waar Gaat RAM Heen?

Video: Waar Gaat RAM Heen?

Video: Waar Gaat RAM Heen?
Video: Vetcellen Bevriezen - Waar gaat het vet heen? 2024, April
Anonim

RAM is een gedeelte van het geheugen dat bepaalde gegevens voor een korte periode opslaat om deze tussen apparaten over te dragen. Tijdens het werken met het besturingssysteem worden de gegevens die naar het RAM worden geschreven voortdurend toegevoegd of verwijderd. Na het opnieuw opstarten van de computer worden alle toepassingen die op de geheugenbalk zijn opgeslagen volledig gewist.

Waar gaat RAM heen?
Waar gaat RAM heen?

instructies:

Stap 1

Random Access Memory slaat een stroom gegevens op voor verwerking in de processor. Veel parameters die op de module zijn opgeslagen, wachten op hun beurt om door de computer in het RAM te worden verwerkt. De opslagapparaatbalk is rechtstreeks verbonden met het moederbord via een speciale systeembus.

Stap 2

In moderne besturingssystemen helpt RAM om snel de benodigde applicaties te starten en gegevens uit te wisselen tussen de software en hardware van de computer.

Stap 3

In het Windows 7-besturingssysteem wordt RAM gebruikt om niet alleen applicaties en bijbehorende processen op te slaan, maar biedt het ook opslag van veelgebruikte bestanden en programma's om het opstarten ervan te versnellen, zodat ze onmiddellijk op aanvraag kunnen worden uitgevoerd. Bij het opslaan van een grote hoeveelheid gegevens, d.w.z. bij het uitvoeren van resource-intensieve applicaties op het systeem, worden oude processen en gegevens in de cache vervangen door nieuwe.

Stap 4

Moderne geheugensticks zijn gemarkeerd met DDR. De meeste nieuwe computers worden geleverd met DDR3-kaarten, die de hoogste snelheden en de laagste stroomvereisten hebben. Ook wordt vaak DDR2 gebruikt, wat qua snelheid in reële omstandigheden niet inlevert op DDR3. Oudere computers gebruiken eenvoudige DDR-strips van de eerste generatie, die kleiner zijn en lagere toegang tot het besturingssysteem en lagere schrijfsnelheden hebben.

Stap 5

Door meer RAM-geheugen te gebruiken, kunt u meer gegevens tegelijkertijd opslaan, wat de systeemprestaties verbetert wanneer meerdere applicaties tegelijkertijd worden uitgevoerd. In het geval dat het RAM-geheugen onvoldoende is, begint de computer te vertragen, wat bijdraagt aan het efficiënt ontladen van de minst belangrijke applicaties.

Stap 6

Als u tijdens het werken met uw computer een daling van de systeemprestaties bemerkt, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl, alt="Image" en Del om Taakbeheer te openen en probeert u handmatig programma's te verwijderen die u niet gebruikt om de prestaties te verbeteren. In Taakbeheer kunt u ook de lijst met processen bekijken die momenteel op het systeem worden uitgevoerd om erachter te komen welke toepassingen de meeste bronnen gebruiken.

Aanbevolen: